Hectors egen Blogg

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2010

Vilken dag - Först var vi på Höstmarknad....

Av Hector - 3 oktober 2010 20:45

Ja ojoj det har varit fullt upp precis hela dagen idag för vår del !

I morse gick vi upp tidigare än vanligt. Matte stoppade i sig frukost och husse med. Sen packade vi in oss i bilen jag, Wille, lillhusse, matte och husse och åkte iväg. Det var väldigt varmt och vackert väder, som gjort för en utflykt.

Efter en stunds resa stannade bilen och vi fick gå ut. Det första vi hör och ser är en JÄTTESTOR helikopter som lyfter nästan precis över våra huvuden. Jag stannade till helt överraskad och häpen ! Vi stod och såg hur den åkte iväg och stannde kvar tills den landade igen. Då hade vi dessutom gått lite närmare "startplattan" för helikoptern. Lillhusse tyckte dte var jättespännande att se på helikoptern, men när vi sett 3 uppstigningar och två landningar, då tyckte matte att vi skulle gå vidare. Näe då vi blev inte rädda för den, men stor var den.

Så småningom kom vi in på någon sorts gågata där en massa människor trängdes runt torgstånd och mellan dem. Matte och husse var väldigt noga med vart vi gick, så vi inte skulle bli trampade. Vi höll oss lite i utkanten och kikade lite här och lite där. Titt som tätt dök det upp andra hundar av olika storlek, färg och ras. jag ville ju helst hälsa på alla och leka med ännu fler. Men det fick jag då inte.

Vi hade kommit till en jättestor höstmarknad några mil från oss.

Vissa torggator undvek vi för där var alldeles för mycket människor tyckte husse men framförallt matte.

Matte höll i Wille och husse höll i mig. Mellan oss gick lillhusse. Vi stannade till vid några torgstånd, tittade lite, lyssnade lite men sedan gick vi vidare. Vid ett tillfälle lyfte matte upp Wille och bar honom en bit, för det kom som en hel svärm av människor på samma gång. Wille satt jättebra i mattes famn och såg jättelångt. Husse hade hunnit flytta sig mer åt sidan med mig och lillhusse, så "svärmen" passerade oss utan incidenter.

Jojo visst hörde vi kommentarer som 

"Vilka korkade människor som tar med sig hundarna" eller

"Kunde de inte ha lämnat de stackarna i bilen istället", eller 

"Varför kunde inte hundarna fått stanna hemma istället för att ta med sig dem hit ???"

Jojo, flera sådana kommentarer fälldes, men matte ignorerade dem helt för hon visste ju att hemma skulle vi blivit ensamma i flera timmar och det hade varit tråkigt. I bilen blev det väldigt fort varmt, förenat med livsfara. Matte var faktiskt på väg att gå till informationen och tänkte säga till om hundar som satt i bilar vi hade passerat på parkeringen, men hann inte för andra hade hunnit före så det ropades ut i högtalarna att de genast skulle gå till sina bilar, de som lämnat hundar där, för det blir fort varmt i bilen en solig dag oavsett årstid. Dessutom hör faktiskt vi också till familjen, och vi är inte precis rädda av oss vad gäller människor och andra hundar, så varför skulle vi lämnats ensamma hemma ? Nänä så gör inte vår matte och husse.

Vi fortsatte vår promenad bland människorna vi. Det var rätt skojigt för det var också jättemånga som stannade till och sa :

"Nämen titta vilka söta hundar, och kolla öronen !"

Flera klappade och pratade med oss också. Jag hittade en jättesöt flicka med en liten docka som jag nosade på. Flickan log då med hela ansiktet och klappade mig på huvudet. Jag pussade henne på handen tillbaka.

När vi gått en stund till så vände vi tillbaka mot bilen, och vet ni vem jag träffade på då ? Mellanhusse. Han hade sovit över hos kompisar över natten och nu träffade han på oss här på marknaden. Jätteskojigt förstås. Kompisarna dem hade han med sig. naturligtvis gosade vi en stund med dem då också.

Sedan när vi efter ett tag kom tillbaka till bilen och helikoptern så stannade vi än en gång där, för lillhusse ville titta på helikoptern ett tag till. Väl i bilen somnade både jag och Wille gott.

 
 
Buttons

Buttons

5 oktober 2010 16:00

löjliga människor som inte fattar att ni tillhör familjen och ska absolut få följa med på marknad. Jag är nästan alltid med Matte utom på mataffären där inga hundar får vara sägs det.
Att bli lämnad i bilen är livsfarligt, det tar bara minuter så kvävs man till döds då det är varmt. Ibland på vintern kan jag stanna i bilen en liten stund om Matte behöver kila in på nån butik, men ALDRIG på sommaren..........puss på svansarna

http://floridatjej.bloggplatsen.se

 
Cruellas sida

Cruellas sida

5 oktober 2010 18:24

Klart ni ska vara med. Eran matte är ju väldigt förutseende och kollar hela tiden så ni inte ska må dåligt av situationen. Och tänk vilken bra social träning.

http://crllaue.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hector - 24 oktober 2011 10:15


Nu har vi bestäåmt oss för att flytta min och Willes blogg. Den här kommer att finnas kvar ett tag till, men det kommer inte att skrivas just någonting i den ! Matte är nämligen jättetrött på alla reklamfönster som ska sättas igång, skiftas och ha ...

Av Hector - 22 oktober 2011 16:11

Japp det blev det idag, för matte tyckte vi kunde hjälpa till med att göra två kartongomslag i mindre bitar. Det gjorde vi ju så gärna. Matte hade nämligren beställt hem ett par böcker och när de var urplockade så var det bara en massa stort karton...

Av Hector - 20 oktober 2011 17:38

Idag har det varit rätt soligt ute men aningen kallt, och lillhusse har varit hemma från skolan idag också. På eftermiddagen blev det mulet igen. Trots det tog matte med oss ut på en skön promenad på våra favoritstråk. Matte gick och njöt av alla v...

Av Hector - 19 oktober 2011 22:30

Ja det har varit en rätt lugn dag idag. Matte fick hämta lillhusse från skolan idag för han kände sig inte kry. Under dagen blev det mest bara kortare rastningspromenader för vädret var regnigt och det blåste kallt. En av gångerna matte var ute...

Av Hector - 18 oktober 2011 14:37

För vad kanske ni undrar, jo för matte att släpa fram den däringa snabeldraken ! Han för ett förskräckligt oväsen när han kommer fram, och han tar en massa plats också. Men det är bara att härda ut. Idag slapp vi åtminstone dela rum med honom när h...

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards