Hectors egen Blogg

Alla inlägg under december 2010

Av Hector - 15 december 2010 20:30

Husse kom hem med en kompis till oss idag. han skulle vara här i ett par timmar. Nu blev det busa av, men först var Wille bara tvungen att tala om vem som är äldst. Men när det var klart så busade vi alla tre. Ibland var det bara jag och vår kompis också. Lite tråkig tyckte jag han var ibland för han ville inte busa sådär som Wille och jag brukar, alltså bita varandra i öronen, halsskinnet och tassarna. Han ville mest bara leka väldigt stillsamt. Men det gick ju det med. Jag blev trött av det också. Sedan försökte han sno vårt tuggben, men se det satte vi stopp för.

Istället busade vi med våra leksaker och jagade varandra ibland också.


Av Hector - 14 december 2010 17:15

Idag har det varit en lugn dag. Matte har sovit för hon jobbade i natt, och mellanhusse tog med oss ut på eftermiddagspromenad. Matte gosade en lång stund med oss, och det var mysigt. Det där magkliandet vet ni det är så skönt.

Wille snörullade när vi var ute i vanlig ordning och jag försökte få honom att leka istället och lyckades faktiskt med det också. Ja i alla fall tills han hittad en intressant doftfläck.

Senare under dagen hämtade matte lillhusse och då blev det lite mer gos och lite bus med honom förstås.

Av Hector - 13 december 2010 19:45

Idag är det då alltså Lucia, har jag förstått av matte. Hon, jag och Wille satt ikväll och lyssnad epå Lucia på TVn. Fast jag tuggade mest på mitt tuggben som jag fått igår av matte.

Det har varit en lugn och rätt skön dag idag.

Matte har sovit en hel del för hon jobbade visst i natt sa husse.

Nu på kvällskvisten tog husse med oss ut till favvoängen och där fick vi busa som vi ville jag och Wille, utan kopplet på. Det var härligt och jag älskar att bita tag i Willes svans och hänga efter honom hängandes i svansen. Det blir liksom extra draghjälp då. Sedan jagade vi varandra förstås och hade jätteskojigt.

Av Hector - 12 december 2010 09:15

Idag är det tredje Advent säger matte, och då menar hon att det bara är drygt en vecka kvar till julafton, ja då tomten kommer och jag får paket att öppna alldeles själv (fast jag har ju tjyvstartat en gång).

Av Hector - 11 december 2010 15:15

Idag vid lunchtid så tog husse med sig Wille, lillhusse och mellanhusse och åkte iväg. Jag blev jätteledsen för jag undrade ju vart de skulle, och ville följa med jag också. Men det fick jag inte.

Matte såg att jag blev ledsen, så när de hade åkt så tog hon med mig på en skön promenad där vi busade lite och då kände jag att det var nog inte så dumt att få rå om matte på egen hand ändå. Visserligen var det lite kallt, men matte var ordentligt påklädd och jag frös ju inte precis. När vi kom in igen så fick jag lite varm mjölk och en smörgås med ost. Det var inte tokigt alls det.

Sedan satte sig matte en stund vid datorn, innan hon gick ut i köket och började plocka fram en apparat som väsnas rätt bra, och som jag inte riktigt vant mig vid ännu. Sedan tog hon fram saker ur skåpen och satte igång apparaten.

Första tiden satt jag i hallen en bit från oväsendet, men sedan blev det en vana så jag placerade mig nedanför matte för att se vad hon håller på med egentligen.

Matte hade börjat baka en massa kaffebröd, och jag fick diska skålarna som hon lagade iordning smeten i. Vilken tur att jag stannat hemma och kunde hjälpa matte med disken, för det blev ju en del.

När det började bli klart doftade det riktigt spännande i köket och jag höll mig nära matte, för kanske kunde jag få en smakbit ?

Så småningom kom Wille, lillhusse och husse hem, men jag tyckte inte det hade gjort något fall de stannat borta lite till, så matte och jag hade hunnit klart allt vi höll på med. Nu måste jag ju dela diskandet med Wille, det var inte lika skojigt.

Men Wille och jag busade ju en del också, och det gillade jag ju.

Av Hector - 10 december 2010 20:30

Idag fick vi följa med husse till Nea och Aylen. Där blev det en hel del busande av och vi hade jätteskojigt.

Men husse hade ju ingen kamera med sig, så några bilder blev det inte alls. Lite trist tycker jag nog.

Av Hector - 9 december 2010 14:03

Ja äntligen blev det en promenad med matte. Jag förvånade matte för jag tog det väldigt lugnt och drog inte i kopplet som jag brukade tyckte hon. Undrar varför hon var förvånad. Jag märkte ju att hon inte var riktigt som vanligt utan gick lite saktare och mer försiktigt.

Men vad gjorde det jag hade ingen brådska idag. Jag var bara jätteglad över att matte var pigg nog att ta med oss på promenad idag, det var så längesedan som hon promenerade med oss.

Vi nosade lite här och där Wille och jag, busade lite i snön och sådär som vi brukade, men mycket lugnare var det.

Men sedan när vi kom in så blev jag överraskad, för då ville matte leka "Gömma godis" med oss. Det tycker jag är jätteskojigt. Vi fick vänta i ett annat rum med stängd dörr, medan matte gömde en del godis.

Det tog lite längre tid än vanligt men när hon sedan kom och släppte ut oss en i taget, Wille var först ut, då förstod jag efter ett tag varför. Matte hade nämligen gömt godis på helt nya ställen, och några av de vanligare också förstås.

Jag började naturligtvis leta på de "vanligaste" ställen där godis brukar finnas när vi leker.


Men när jag tittade på matte som för att säga "Sådär klart" så skrattade hon bara och sa sök. Så dår fortsatte jag och jag hittade flera nya godisar. Hur kunde jag ha missat dem ?


Efter en stund var jag klar, trodde jag, men matte sa sök.

Varpå jag då fortsatte leta ett tag till. Hittade ännu fler, och nu behövde inte matte säga till mig att söka fler gånger, nu hade jag börjat söka bit för bit överallt, och gissa vart jag hittade godis ? Under tidningen, under posten, på en skobänk, framför spisen, ja en massa nya ställen. Det var riktigt roligt att leta godis !


Plötsligt märkte jag att Wille hittat en godisgömma - igen ! Skyndade mig dit för att hinna få ett par smakbitar jag med, men det blev bara ett par för Wille var snabbare än mig !

Men efter en lång stund var faktiskt godiset slut, i alla fall var jag helt säker på det. Men matte sa sök igen Så antagligen fanns det mer.

Jag for iväg och jajamensan, jag hittade godis på kökslådornas handtag ! av alla ställen. De var en bit upp, där hade jag inte tänkt på att leta.


Wille hittade också flera stycken, fast på en annan del av kökslådorna.

Ja det var minsann lite klurigt det. Men vad skoj det var ! Nu är jag rätt trött i huvudet och ska kanske vila ett par minuter. Vi hörs !!

Av Hector - 8 december 2010 21:40

Ja äntligen fick vi busa. I flera dagar har det varit väldigt stillsamt här för matte har varit sjuk. Hon tror hon antagligen blev matförgiftad av en köpt färdigsmörgås hon åt i söndags morse på väg hem från jobbet.

Hon mådde illa och fick hög feber och har inte orkat vara uppe på flera dagar. Hon har mest sovit hela tiden, men både Wille och jag har hållt henne sällskap.

Först idag har hon orkat upp längre stunder, som nu t ex.

Jag är jätteglad för att hon piggnat till, för det för det är alltid jobbigt när matte eller husse är sjuk. Inget är liksom lika roligt då.


Idag på kvällen tog husse med oss till våra kompisar Nea och Aylen. Där fanns två andra nya kompisar som vi också fick leka med också samtidigt, det var jätteskojigt. Vi var 6 hundar som for omkring och hade helkul i snön !

En av killarna var lika gammal som jag och så full i bus så han och jag for runt i snön i full fart. Ibland försökte Nea eller Aylen dela på oss eller få oss att busa mer med dem, men vi två trivdes bäst att busa tillsammans. Vi hade jätteskoj. För en gångs skull överlät jag tjejerna till Wille och hans nya kompis.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards