Hectors egen Blogg

Alla inlägg under januari 2011

Av Hector - 10 januari 2011 14:33

Nu har jag, Wille och matte precis kommit in från en skön vinterpromenad.

Vi tog en för mig ny stig och det var lite läskigt på en del ställen. Men för det mesta var det bara skojigt och spännande.


    



        



     


På ett par ställen bara tvärvägrade jag att gå först, fast matte försökte peppa mig så hjälpte inte det. Det hade passerat ett djur med en mysko lukt där och det hade även gått en bit på stigen vi gick på, och jag vet inte vad det var så jag blev rätt osäker. Faktiskt så reagerade även Wille, även om det inte var lika mycket som mig, han är ju äldre och har hunnit träffa en del underliga djur. Mattes luktsinne är ju lika med noll, så henne kan man ju inte förklara för, så det slutade med att matte fick gå först och Wille bakom henne medan jag följde efter bakom Wille. Det var tryggast så. Men vaksam var jag och raggen var rest.

Efter ett bra tag så sprang jag om matte för då blev jag modigare för nu kände jag igen mig, ja i all fall lite.

Av Hector - 9 januari 2011 21:00

Ja det gjorde både vi och matte idag på våra promenader, så det var inte särskilt kul alls. Så fort vi kunde begav vi oss ut i snön bredvid gångvägarna och där var det roligare. Där busade vi lite också, men inte så värst mycket. Wille tyckte det var ett bra underlag att snörulla på, det blev ju lite motstånd.

Själv ville jag nog mest smaka på snön och gräva i den.

När vi var på väg hem efter en av promenderna höll matte på att halka omnklull rejält. Hon blev så arg så hon tog med sig en stor burk ut och hämtade sand i sandlådan här utanför. Sedan sandade hon generöst så att ingen annan skulle halka och kanske göra sig illa ordentligt. Efter det var gjort mejlade hon till hyresvärden och påtalade den livsfarliga halkan !

På en av promenaderna tog matte med oss till en snöklädd äng, och där kunde vi busa en hel del. Det var skojigt. Där hade vi ordentlgit fäste och matte också, så hon busade med oss hon med. Hon kastade snöbollar till oss som vi hämtade, och det gav oss fullt upp att göra. I några av snöbollarna hade matte gömt korvbitar, och dem hittade vi förstås. Det var jätteskojigt ! Matte sa att det var nyttigt för oss att fgå jobba lite och göra av med en del energi som vi samlat på oss. Det stämde nog, för när vi kom hem var vi rätt trötta !

Av Hector - 8 januari 2011 21:30

Matte har varit ensam hemma med oss nästan hela dagen idag, för husse och lillhusse är på julgransplundring. Vi hade vår egen plundring här hemma istället vi, för matte tog med oss på en skön kvällspromenad och med sig hade hon godis som hon lät oss leta efter i snön. Det var jätteskojigt.

Vi var ute bra länge och jag tror matte hade lika kul som vi.


    


       


   


         

  

Av Hector - 8 januari 2011 10:00

Idag tog matte med oss på morgon promenaden, för husse skulle få sova länge. Det blev en rätt lugn promenad, matte var inte riktigt vaken än tror jag och inte så busvillig ännu. Hon ska nog få sin kopp kaffe först, sedan piggnar hon till.

Men det blev en behaglig lugn promenad i all fall. Lite spännande dofter hittade vi, och matte lät oss nosa av dem innan vi gick vidare. Ingen kompis i sikte på morognen, undrar om de sov allihopa eller om de redan varit ute ?

Av Hector - 7 januari 2011 21:30

Matte ville ta oss med på kvällspromenad, och då brukar de inte bli särskilt långa för oftast har vi varit ute på en riktigt låång promenad under dagen.

Men idag har inte det blivit av, för matte har jobbat i natt, och sedan har hon sovit många timmar på dagen. När hon vaknade blev det en skön promenad, men inte jättelång.

Nu tog hon då med oss ut, och jag var inte direkt beredd på att den promenaden skulle bli både lång, jobbig och skojig. Men det blev den.

Dessutom blev den lite spåännande för vi mötte en katt i koppel, vilket var ovanligt. Både jag opch Wille ställde oss och tittade på den, väldigt konfunderade, men hälsa fick vi inte. Den här katten var tydligen inte van vid hundar för den reste borst och fräste fast vi var flera meter från den.Matte stannde där vi var med oss och lät katten och dess två unga förare passera på behörigt avstånd.

Sedan gick vi vidare. Matte gick till en av rasthagarna en bra bit bort, och där kastade hon ut godisbitar i snön som vi fick leta reda på, lösa. Det var jätteskojigt. Matte hade en massa gott med sig så där blev vi en stund, och mellan godiskasten så busade jag och Wille en sväng.

Sedan fortsatte vi promenaden. Efter en stunds promenerande fick Wille ngt sdorts fnatt för han hoppade rakt upp på en snövall och ner i snön på dne andra sidan av snövallen. Där rullade han sig både länge och väl. Jag kom ju inte upp på den höga snövallen ordentligt, så jag stod med framtassarna på den och kollade på Wille som en bit bort rullade runt av välbehag. Jag försökte flera gånger att komma upp på den, men det gick inte. Till sist tog jag en ordentlig sats fart och kom nästan upp, men blev hängandes lite halvt om halvt över snövallen. Då hjälpte matte mig upp med rumpan över snövallen och sedan kunde jag slänga mig i snön och busa. Men jag upptäckte snart att en bit bort från snövallen så var snön väldigt djup och mjuk och jag sjönk ner i den. Försökte crawla närmare kanten och snövallen, men det tog både tid och ork. Efter en stund kom Wille närmare så jag kunde ta tag i hans svans och få lite draghjälp. Matte hade roligt åt oss förståss.

När vi sedan försökte ta oss över snövallen tillbaka till matte, då kom ingen av oss två, varken Wille eller jag, så att vi kunde komma upp på den och ta oss över den. Matte lockade och lockade på oss men hur vi än försökte så gick det inte. Som tur var hade matte koppel på oss båda och därmed kunde hon hjälpa oss upp på och över snövallen. Vilken himla tur tyckte jag, annars hade jag säkert legat där och crawlat forftfarande, och Wille likaså.

Efter den incidenten så höll vi oss på dne plogade gångvägen ett tag. Men när vi gått en bit  så drog Wille ut i snön igen, men nu höll han sig på snövallen, för där den var som högst var den också som starkast och bar utan problem Willes vikt där han gick. Jag ville också vara med och spatsera på snövallen. Försökte komma upp på den, men fick hjälp av matte igen så där gick vi två, stolta på snövallen och ingen av oss sjönk ner i snön. I alla fall inte förrän Wille fick för sig att hoppa ut i snön igen och rulla. Jag höll mig ett tag på snövallen men hade tappat balansen lite så strax efter Wille dråsade jag ner i snön jag med. Brydde mig då inte om att försöka ta mig upp på snövallen utan istället tog jag mig fram i snön, som då var ngt grundare här än där vi var förut.

Strax därpå kom vi till en upplogad snöhög som vi tog oss upp på. Väl där uppe rullade sig Wille i snön och jag busade med honom. Plötsligt tapade vi balansen och kanade ner mot matte. Det bar av upp på snöhögen igen och sedan gick jag på den ungefär i jämnhöjd med mattes ansikte. Gissa om jag kände mig stor.

Så småningom tyckte matte att det var dags att bege sig av hemåt.

Motvilligt lämnade vi snön och följde med in, men första måste Wille bara rulla lite i snön, och jag måste bara busa lite till och ta tag i hans svans.

Av Hector - 6 januari 2011 15:47

När matte åkte hem i morse sa hon att det snöade och blåste en hel del. När jag och Wille följde med husse ut på en promenad, så märkte jag att det kommit rätt mycket snö, säkert 5-6 cm nysnö.

Det var husse som tog med oss på promenanderna för matte sov eftersom hon jobbat hela natten. Det blev rätt lugna promenander, lite bus förstås, men inte så värst mycket.

Hoppas ni får en skön trettondag kompisar.

Av Hector - 5 januari 2011 14:10

Idag tog matte med oss på en härlig promenad och vi fick busa i snön så mycket vi orkade.  


    


Det var bara någon minusgrad ute och alldeles lagom. Matte kastade snöbollar och skickade snöregn på oss. Jag försökte fånga snön i luften, men det var inte det lättaste. Vi kollade en del utkikspunkter också. Där ser man riktigt långt om det är bra väder. Vår favoritplats är att kolla "vår dalgång" om där finns något spännande att rusa nedför snöslänten för att busa med. Men idag var det lugnt.

Jag hade gärna velat gå ner till dalgången och busa i snön, men det blev inte så idag. Så vi busade vidare utmed större delen av vägen hem. Ibland sa matte till oss, så då lugnade vi oss - för tillfället.


  


Vi var inte riktigt klara med busandet när matte tyckte vi skulle börja bege oss av hemåt. Därför fortsatte vi busa även utmed gångvägen, på gården och nästan i trappuppgången, fast då sa matte till oss att lugna ner oss.


   



      



     


När vi kom hem bjöd matte på en tuggpinne och sedan blev det godisletande. Det var svårt att ställa om sig från bus till koncentration, och i början flamsade jag nog mest omkring och letade. Men efter att ha märkt att Wille hittat massor av godis, så fick jag skärpa till mig och börja leta jag med, koncentrerat. Annars skulle jag nog ha blivit utan godis.


Lite filmsnuttar från promenaden :


http://www.youtube.com/watch?v=K9wB7IBtAlI


http://www.youtube.com/watch?v=_VCV2e9CDgI



Till sist en 2 min filmsnutt från busandet !


http://www.youtube.com/watch?v=NoG67dl311g



Bus
Av Hector - 4 januari 2011 20:15

Nu har vi varit ute med matte på kvällspromenad. Hon hade kameran med sig, så det blev äntligen några bra bilder. Vi busade lite i snön, men mycket på den plogade gångvägen.


    


     


Jag hade samma problem med snövallarna som tidigare idag, enkelt att komma över dem och ner i snön, men svårt att komma tillbaka till den plogade gångvägen. Men skoj hade jag för det, även om det ibland var jättejobbigt att komma över snövallarna.


    


       



    



           



    

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards