Hectors egen Blogg

Alla inlägg under november 2010

Av Hector - 11 november 2010 21:48

Nu har husse, jag och Wille varit ute på kvällspromenad. Även husse var på träningshumör idag, så han krävde att vi skulle gå ordentligt i koppel hela promenaden. Det var jobbigt. Men när vi gjorde det, då lättade husse i kopplet och vi fick nosa omkring. Men efter en stund ville husse att vi skulle gå ordentligt igen, och det var svårt, men vi gjorde det och husse var nöjd. Han bjöd på lite godis han med.

Av Hector - 11 november 2010 11:45

Ja att matte var på "träningshumör" idag, det märktes. Det började redan till lunchpromenaden. Hon tog ner våra koppel och skulle koppla oss båda, men Wille bara sprang omkring och gnällde för han var så fruktansvärt överivrig att komma ut så till och med jag tröttnade på honom. Själv satte jag mig ner, var tyst och väntade lugnt tills matte kopplat mig. Eftersom Wille inte kunde sitta stilla, tyst och vänta, så blev han kvar inomhus medan matte och jag gick ut. Jag väntade tills matte gått först ut genom dörren, sedan gick jag ut.

Jag gick bakom henne i trappan och höll mig bredvid henne, tills vi kom ut. Då ville jag busa och började dra i kopplet av iver.

Matte stannade tills jag tittade på henne, och när jag gjorde det fick jag beröm, godis och så gick vi vidare. Så fort jag drog i kopplet, vilket hände två gånger till, så upprepades proceduren, matte stannade, jag tittade på henne, fick godis och så gick vi vidare. Tredje gången tittade jag så fort matte stannade, fick godis och så gick vi vidare. Nästa gång behövde matte inte ens stanna innan jag stannade upp och tittade på henne, så då var hon nöjd.

Då fick jag springa och busa i snön. Det var jätteskoj. Men så fort matte stannade upp, stannade jag till och tittade på henne och fick godis. Så höll vi på hela promenanden. Så fort matte var nöjd då fick jag frihet och busade i snön. Det var skojigt, men att vara så uppmärksam gjorde mig väldigt trött. Så det var rätt skönt att komma in och få vila huvudet lite.

Av Hector - 10 november 2010 17:05

Jo det märkte jag när vi nyss kom in från vår middagspromenad matte, jag och Wille. I morse när vi var ute med husse då var det väldigt blött och slaskigt, så även lite senare under dagen. Men nu har det frusit på och blivt halt, så halt så till och med matte höll på halka omkull och sätta sig på rumpen.

men det var skönt att komma ut en sväng, även om det inte blev någon långpromenad.

Av Hector - 9 november 2010 18:15

Idag tyckte matte det var ruskvädder. Jag med, ända tills jag såg hur knäppt Wille betedde sig. Han rullade som en toking i snön, och en hel massa gånger också. Men det såg rätt kul ut, så jag testade jag med. Gissa om det kändes skönt. En blev som nytvättad.

Matte hon var den som höll i våra koppel och hon stod bara och frös och såg ut som ett frågetecken.

När mellanhusse var ut med oss, då gjorde vi samma sak, men mellanhusse skvätte snö på oss, och vi jagade den. Helkul. Det där att vi egentligen bara skulle rastas, det kunde båda två, alltså både matte och mellanhusse glömma. Vi ville busa också.

När vi kom in efter alla våra promenader så var det rätt skönt att kura ihop med mattes fötter nedanför soffan där hon då satte sig med en skön filt runtomkring sig. Lite frusen var hon nog. Inte konstigt hon hade ju varken vantar, mössa eller ordentliga skor på sig när vi var ute senaste promenaden. Slarvmatte.

Innan hon sedan åt middag så hjälpte jag henne att leta efter hennes kängor i förrådet. Men vi hittade bara en. Får nog fortsätta leta lite senare, för nu ska vi snart äta mat.

Av Hector - 8 november 2010 09:30

Idag började som de brukar. Husse gav oss frukost och rastade oss första frukostvändan. Sedan brukar vi sova en stund till hos matte, men idag fick inte jag det. Istället tog husse med mig ut och vi gick till busshållplatsen där vi inväntade bussen. Jag tycker inte om de där stora röda monstren som vi har här, speciellt inte när de pyser och låter, så jag tyckte det var en rätt läskig början på dagen. Men husse var ju lugn så jag förlitade mig på honom.

Sedan åkte vi en stund innan vi klev av. Nu var vi bland en massa bilar och började gå. Strax var vi framme vid husses jobb, ja så sa han i alla fall.

Jag var alltså med husse till jobbet idag.

Nu började jag bli riktigt nyfiken på vad som skulle hända. Wille har berättat att det finns en rätt söt men ibland lite småsur hundtjej här, så kanske jag får träffa henne idag då. Vi får väl se !

Av Hector - 7 november 2010 16:45

Ja här har det busats hela helgen kan jag lova. Ska alldeles snart berätta om det. Jag ska bara säga "Hej då" till tjejerna !

Inatt sov Nea och Aylen över hos oss, och det var inte alls dumt det.

Idag har vi busat både ute och inne, vi har ätit leverpstejmacka (varsin) och vi har hjälpt matte att diska.

På eftermiddagen så tog husse och matte med oss till en av hundhagarna här och lät oss springa lösa och busa precis som vi ville.


  


    


        


Att Nea fick en del löv och barr i pälsen, och att Aylen blev alldeles lerig om tassar och mage, det gjorde inte oss något. Vi busade vidare vi. Vi jagade varandra och retades med varandra. Vi hade helkul !


  



    


           


Alldeles för snart tyckte matte och husse att vi skulle gå hem och dricka lite vatten för vår del, men kaffe för hennes del.

Efteråt busade vi en hel del inomhus också. Det var jätteskoj.

Nu ikväll fick Wille och jag också lite kinamat, efter vår vanliga mat förstås.

Inte alls dumt det. Nu är vi rätt trötta kan jag nog säga.

Av Hector - 6 november 2010 20:30

Idag på förmiddagen åkte matte, Wille och mellanhusse iväg någonstans med bilen, Wille berättar nog vart på sin blogg.

Någon timme efter att de åkt iväg då kommer Nea och Aylen till oss. Vad glad jag blev ! Jätteglad. Några lekkamrater ! De var minst lika glada de.

Vi busade inomhus i full fart, tills husse sa till oss och istället tog med oss och lillhusse på en promenad i det fina vädret. Det var jätteskönt.

Vi busade lite ute också. tänk va, nu var jag ensam om två tjejer, kan det vara bättre ??? Sent på kvällen kom Wille, matte och mellanhusse hem, och gissa om Wille såg snopen ut när han förstod att vi hade sällskap här hemma ! Han såg rätt skojig ut och började som vanligt flörta med Nea något alldeles förskräckligt. Men Nea lät sig inte flörtas med, hon sa ifrån några gånger på skarpen, och så småningom fattade väl Wille att hon inte var lättflörtad. Istället ville hon leka, så när Wille funderat på saken ett tag, då busade vi alla fyra istället. Det var skojigt dte med.

Av Hector - 5 november 2010 16:56

Idag har det varit kallt här hos oss. matte, jag och Wille tog en skön promenad medan solen sken, då var det i alla fall lite varmare. När vi kom in gick jag raka vägen till min varma fleecefilt vid elementet och lade mig där. Det var skönt. Wille han följde med matte ut igen han.

När de kom in så var de rätt varma båda två, för Wille hade fått tränat lite med matte. Wille lade sig att vila en stund och var inte direkt överförtjust i att jag försökte få fart på honom och leka. Han ville nog hämta andan lite.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards