Hectors egen Blogg

Alla inlägg under november 2010

Av Hector - 4 november 2010 17:00

Nu har vi precis kommit in från en längre promenad. Matte tog oss med till skogen och där lät hon oss springa lösa.

Gissa om vi busade jag och Hector. Vi for omkring och när vi inte lekte då nosade vi omkring för att se vem som varit där före oss.

Vi hade jätteskoj.


   




       



      




Efter allt bus och en spännande promenad så blev jag rätt trött. 


  


Av Hector - 4 november 2010 13:30

Idag åt matte och lillhusse plättar med sylt till lunch. Det blev några över, och eftersom matte tyckte vi också skulle få smaka så hon lockade på oss då de ätit klart, och då fick vi varsin egen tallrik med plättar och sylt. Det var jättegott.


   



  

     

Av Hector - 4 november 2010 12:00

Idag är det en vakcer höstdag här. Matte och vi har varit ute på en kortare rastningspromenad, men jag hoppas att det blir en längre också lite mer frampå eftermiddagen.

Lillhusse är hemma idag för han har lov. Han har varit hos farmor och farfar ett par dagar och haft det skojigt.

Så nu har jag och Wille både matte och lillhusse hemma att gosa med. Det är jättemysigt.

Av Hector - 4 november 2010 11:30

För några dagar sedan när matte och vi tog en tidig morgonpromenad så hittade hon en vacker ros som hon bara måste fota. Det var frost ute och matte hade jobbat hela natten. Men innan hon lade sig att sova lite så var vi med henne ute på en skön promenad. Då fotade hon bl a den här frusna rosen.


  



Av Hector - 3 november 2010 14:41

Men vi tog en pro,menadrunda i alal fall. Wille är ju inte överförtjust i regn, men han accepterar det. Jag däremot tycker inte det bekymrar mig alls. Jag gillar att kolla vattenkvalitén i samtliga vattenpölar som blir då. Idag blev det några stycken, men matte tycker inte om att jag smakar på vattnet utmed den asfalterade delen av våra promenadrundor. Där kan det finnas allt möjligt olämpligt anser hon. Sant kanske, eller inte.

Däremot var matte urjobbig idag, för hon tillät inte mig att gå och dra i kopplet. Hon vill att jag ska gå bredvid henne, och i slakt koppel. Men vadå hon går ju så sakta och jag ville ju kolla in ALLT vi går förbi före alla andra. Men det var rätt obekvämt att han en matte som stannade varenda gång jag drog lite i kopplet, då kom jag ju aldrig någonstans. Så efter ett antal försöka att få henne på bättre tankar och hitta en roligare sysselsättning, så gick jag bredvid henne, och bredvid Wille, som numera är jätteduktig på sådant säger matte.

Då var matte genast mycket trevligare och bjöd på godis. Det var jättejobbigt att behöva gå så sakta, men matte blev ju nöjd, och jag fick ju godis.

Jodå Wille han fick godis hela tiden han, ja nästan i alla fall.

När vi kom hem tog jag hand om mitt tuggben, och Willes med. Men det gick inte för sig sa matte, att jag sprang omkring och hade två tuggben i munnen samtidigt. Nänä, varsitt skulle vi ha. Så då blev det en hel massa mer träning där, till slut tröttnade jag rätt ordentlgit på mattes träningsaktiviteter, så då jag tog mitt ben, lät Willes vara, och så lade jag mig bakom soffan med mitt tuggben. Då tyckte matte att jag var duktig. Jag förstod inget alls. För om nu inte Wille ville ha sitt ben, varför ska det ligga till ingen nytta ? Då kan väl jag ta hand om det med. Om det sedan råkar ta slut innan Wille vill ha det igen, tja, då är det inget att göra åt den saken, tycker jag.

Av Hector - 2 november 2010 15:48

Vet ni idag har jag fått ett alldeles eget snyggt halsband med namn på. Det var inte utan att jag var stolt när jag fick det på mig. Det passade alldeles utmärkt på mig. Jag fick ha det på mig nu när vi var ute på en skön promenad med matte.


  




Dessvärre mötte jag ju då inte några av polarna så jag kunde visa upp det, men det blir nog ikväll istället. För då brukar de vara på promenad de med.

Men det var ändå jätteskönt att vara ute och promenera med matte, för hon sover ju annars en hel del på dagen nu när hon jobbar en del nätter. Hon måste ju sova någon gång hon med.

Nu har vi kommit in igen efter promenaden så jag ska nog ta och busa lite med Wille, innan jag intar magläge och mitt tuggben.

Ha det gott kompisar !

Av Hector - 1 november 2010 15:49

När matte sovit några timmar, så gick hon upp, åt lite mat, och sedan tog hon ner våra koppel, och det vankades promenad förstod vi. Satte genast ner rumpan, för se sitta det måste jag innan jag fick koppel på mig och fick komma ut. Satte jag mig inte, då hängde matte upp kopplet igen och gjorde något annat i stället. Så nu ner med rumpan och på med kopplet och sedan UT ! Det spelar ingen roll hur bråttom jag har ut ! Ner med rumpan och sedan koppel på. Det är både matte, husse och mellanhusse jättenoga med.

Så skönt det var ute. Solen lyste och det var behaglig temperatur. Matte var på riktigt promenadhumör så vi gick en härlig lång runda i solen. Wille och jag busade och vi fick strosa runt lite som vi ville, för matte hon gick mest och njöt av solen. Kameran hade hon med sig, så det blev några bilder också.


     


Matte passade också på att träna mig lite i att gå "Fot", gå "Bakom" och följa henne i oväntade svängar. Helt ok för det var inte svårt att ha koll på vart matte gick nu. Det var bara skojigt.

Väl hemma igen så tog matte en kopp kaffe, gosade med oss en stund och sedan satte hon sig - vid datorn.

Efter en stund gick hon och hämtade varsitt tuggben till mig och Wille. Jag började tugga på mitt genast, men Wille han ville mest ligga vid mattes fötter eller gosa med matte han.

Av Hector - 1 november 2010 07:45

Vid 07 tiden vaknade jag, och kollade om matte kommit hem ännu, men ingen matte där i hennes säng. Vart var hon ???

jag slumrade till, och vaknade när husse var påväg upp från sängen. hade matte kommit nu då ?? Näe ingen matte, men starx därpå hörde jag beknata steg i trappan, men Wille hade hört dem före mig, svansen började vifta och snart viftade hela kroppen, och där, där kom matte äntligen in genom ytterdörren. jag blev jätteglad och for upp med ett stort skutt mot henne, men Wille knuffade ner mig, han ville vara först.

Jag fräste åt honom och han fräste tillbaka. "Lugna er lite", sa matte då och satte sig ner på golvet och gosade med oss båda samtidigt. Men jag hade inte tid att gosa, jag behövde UT, nu !

Så det blev en kort morgonpromenad innan vi fortsatte hälsandet och sedan fick frukost också.

Matte gick till sängen och vi gjorde henne sällskap när vi skickat husse till jobbet. Nu tänkte matte visst sova en stund. Så då gjorde vi det vi med.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards