Hectors egen Blogg

Alla inlägg under april 2011

Av Hector - 16 april 2011 21:54

Vet ni, idag blev jag väldigt överraskad ! Matte tog med sig Wille ut en sväng. Sedan kom hon in lämnade honom till husse, och tog istället med mig ut. Ahhh en promenad tänkte jag !

Men tji vad jag bedrog mig, nänä matte hade fått ngt sorts tokspel och skulle ha med mig bredvid ngt sorts monster som bar matte på sina hjul, medan jag fick springa, tänkte sig i alla fall matte, bredvid.

Aldrig i livet att jag följer med tänkte jag och for iväg så långt åt sidan jag kunde.

Då plockade matte fram korv och köttbullar till mig som hon bjöd mig på.

Okej då lite närmare kunde jag väl gå, men så fort det där monstret rörde sig, så flyttade jag mig långt därifrån.

Till sist lade matte cykeln ner och bara ställde sig bredvid den. Hon placerade också köttbullar vid hjulen på den och lät hjulen snurra lite sakta. Försiktigt gick jag fram och nosade på först köttbullarna och när jag ätit dem, nosade jag på hjulen.

Så höll vi på en stund, och till sist kunde jag stå bredvid matte och cykeln och äta köttbullar och bacon. Mumsigt ! Matte pratade med mig och berömde mig hela tiden.

Sedan satte sig matte på cykeln, och genast blev jag aningen misstänksam.

Men matte lockade med goa bitar, så jag kunde inte låta bli att tycka att det var rätt nöjsamt ändå, för det bjöds ju på godis, och jag var faktiskt lite hungrig.

Hela tiden pratade och klappade matte mig.

Sedan cyklade matte, eller försökte mattre cykla, en bit. Men jag tvärvägrade och lade mig platt på marken, varpå matte stannade, klev av cykeln och sedan gick hon och ledde den och mig. Efter en stund gick det bra och jag bjöds ju på godis hela tiden. Så gick vi en bra bit, innan matte så satte sig igen på den och nu var det rätt okej, så jag följde med.

Matte cyklade en kort bit, ett par meter, sedan stannade hon och bjöd mig godis. Så cyklade vi ett par meter till, stannade och åt godis. Så höll vi på ett tag. En av grannarna kom fram för att fråga hur det gick, och honom hälsade jag glatt på. Matte svarade att hon var nöjd med mina framsteg, men ville ta det lugnt eftersom jag aldrig cykelmotionerats förut.

Jag hade liksom "inte haft åldern inne" som matte uttryckte sig.

Så småningom gjorde matte sträckorna mellan att stanna och få godis lite längre, så till sist cyklade vi runt lite i vårt kvarter på lugna områden, stannade lite då och då och jag bjöds på godis.

Vid ett tillfälle såg jag en annan hund sitta med sin husse, och den ville jag hälsa på, men då sa matte nej, och sedan blev det ett kort och ännu mer bestämt "Nej" och när jag istället vände blicken till matte, då fick jag massor av beröm, matte stannade och bjöd på godis ! Gissa om jag gillade det ?


 

Sedan fortsatte vi en stund till, innan matte tyckte det räckte alldeles tillräckligt för idag. Inte för att vi kommit särskilt långt, men vi hade ju börjat.

Så nu klev matte av cykeln, ställde den ifrån sig, och så fick jag leka med matte och min pipis. Det var jättekul, det roligaste av allt faktiskt. Så nu har jag lärt mig ngt nytt !

Av Hector - 13 april 2011 20:15

Här händer det saker när man minst anar det ! Som idag t ex. Matte har jobbat inatt och sov, när det ringde på dörren och vår kompis Carrie kom på besök !

Den härliga tjejen är dte ordentligt med fart i, så nu blev det busa av.

Till sist så bestämde husse att Carrie med matte och vi med husse skulle ta en promenad, så matte fick sova lite. Sagt och gjort. Det blev en promenad til en av hundhagarna och där busade vi en hel massa. Husse påstod att han filmade, när matte senare frågade, men inte såg jag ngn film inte. Undrar vart han gömde den.

Nåväl det spelade inte oss så stor roll, för vi had elika kul vare sig husse filmat det eller ej. Carrie är en tjej som sätter riktigt fart när hon leker, ja nästan så att hon inte slutar när hon börjar bli trött.


Hennes matte har berättat att för ett tag sedan så lekte Carrie med en annan hund, när hon plötsligt bara segnade ner på marken !!!!!!!

Gissa om hennes matte blev jätteorolig.

Det tog några sekunder, sedan reste Carrie på sig igen och ruskade av sig lite ! Sedan var hon nästan som vanligt ! Lite trött bara. Men vad läskigt det måste ha varit !


Så idag har Carrie varit på EKG för hon har haft en särskild avläsare på sig under ett dygn, ett normalt dygn, för att se om det gick att hitta ngn anledning till att hon ramlade ihop den där dagen.

Nu idag när hon kom till oss, då hade hon och hennes matte varit för att återlämna avläsaren, och se om där fanns ngt som tydde på hjärtproblem eller annat.

Men såvitt Carrie själv visste så fanns där inget konstigt.


Så när hon och hennes matte blev lite fikasugna efter resan till veterinären, och Carrie ville leka, så då stannade de till en stund med oss ! Så härligt !

Men nog märkte i alla fall jag att Carries matte hade ögonen på Carrie och avbröt leken lite då och då för att prata med Carrie och erbjuda godis och därmed ge Carrie chansen att återhämta sig lite, pusta en stund. 


Carries matte har funderingar på, och även vår matte, om det kan vara så att Carrie inte hinner syresätta sig så bra med sin korta nos, då lek och annat blir väldigt intensivt. Men det kan ingen svara på idag, inte ens veterinären.

Så vi busade och hade skoj, ja jätteskoj faktiskt, med några avbrott för godis letande och lite gos.

Bus · Carrie · Fart · Funderar · Gos · Gott · Kompisar · Promenad · Skojigt
Av Hector - 11 april 2011 13:30

Matte tog med mig och Wille en ordentlig vända idag. Det var så skönt väder, så hon tyckte vi skulle vara ute och busa och promenera istället för att vara inomhus, och det hade ju inte vi ngt emot.

Men först blev det en massa poseringsbilder framför vårblommorna. Jag var till och med fram för att lukta på blommorna (ja som Ferdinand ni vet). De luktade inget speciellt, men däremot fick jag en fluga i ena nosborren som kittlades. Så det blev en massa fnysande innan matte kunde fortsärtta fotandet.


    



    


Det var ju ändå svårt att sitta still för där var det så mkt som hände runtomkring, ett löv som blåste, en människa att hälsa på, andra hundar, Wille och an massa annat. Men till sist så lyckades matte fånga mig på några bra bilder, i alla fall en kort stund. Men matte muttrade ngt om att hon måste ta en massa bilder för vi inte kunde sitta stilla så bilderna blev suddiga, eller "fel". Men vadå jag ville leka !!!!!

Nåväl matte fick sina bilder och sedan gick hon nöjt vidare med oss !

Wille och jag busade runt hennes fötter, och vi fick vara kopplade under promenaden, eftersom där var en massa annat som hundar, människor och katter, som också var ute i vårvädret.


 


         


Av Hector - 8 april 2011 17:11

Hur är det hos er. Blåsten har helt försvunnit och idag är det mest mulet, och regnar lite. Nästan all snö är borta, utom på riktigt skuggiga platser.

Matte och Lillhusse har plockat de första tussilagona.

Det blev några promenader med mellanhusse och nu ikväll med husse. Matte måste jobba.

Vi såg en katt idag igen, men den här ville inte hälsa. Jag försökte få lite fart på den för att den skulle springa, men den verkade inte bry sig ett dugg.

Den bara satt där och såg på oss. Konstig katt !

Av Hector - 7 april 2011 13:35

Matte och jag tog en promenad trots blåsvädret idag.

Jag har inget emot att det blåser, så länge det inte blåser in i mina öron. Wille hade försökt stänga igen sina han och hade gett mig tips om hur. Matte gillade inte blåsten hon heller, så hon tog närmaste vägen till en skogsdunge i närheten. Där var det bättre och faktiskt riktigt skönt på en del ställen.

Matte är helt säker på att våren närmar sig, så hon hoppades på att hitta lite vårblommor, men inte idag inte.

På avstånd såg jag ett par hundar men vi kom inte så nära varandra att vi kunde bekanta oss. Däremot hittade jag en spännande doft av hare. Matte såg den strax därpå när den skuttade iväg. Jag ville följa efter, men kopplet hindrade mig. Matte gick dock åt samma håll som haren skuttat och jag var ivrig och hopades att jag skulle hinna se den igen. Men det blev inte så, för efter en stund vände matte åt ett annat håll, och då följde ju jag med också. Men några gånger tittade jag lite längtansfullt åt det håll där haren försvunnit.

Matte skrattde åt mig och sa : Ja du den hade du gärna velat ha va ? Men tänk om den har bebisar, då blir ju de ensamma ?

Bebisar har jag hört talas om och träffat tänkte jag, dock inte just av hare. Men kaninbebisar har jag nosat på, och de kan väl inte vara så olika eller ..........?

Av Hector - 6 april 2011 13:57

Idag tog matte med oss till stallet. Det var en ny erfarenhet för mig. Jga hade aldrig varit på ett sådant ställe förut. När jag kom ut från bilen och såg vilka stora varelser det fanns där, då var det inte utan att det började krypa av oro i kroppen lite. Raggen var rest för det kändes lite obehagligt att se alla dessa stora djur som var där.

De hade en speciell doft också, inte luktade de illa, men inte heller särskilt gott.

Jag höll mig så nära matte jag kunde, och kom vi för nära en sådan där varelse, som kallades häst tydligen, då backade jag undan och gömde mig bakom matte. Jag funderade på om jag skulle skälla på dem, men av ngn anledning så gjorde jag inte det.

Matte tog en promenad med den minsta av dem, eller nästan den minsta ska jag kanske säga, och medan fick jag och Wille vänta i bilen. Det kändes helt okej för mig. Hellre bilen än ute med de där stora djuren.

När matte kom tillbaka så fick vi komma ut till henne igen, och efter en stund så kom det en till bil och ut kommer en dam med en fransk bulldogg. Han var gul och rätt söt. Han påminde lite om Petrus, ni vet Petrus och Märta som en del kanske har hälsat på hos i bloggen ?

Han och jag hälsade på varandra och busade lite. Det var skojigare än att träffa hästarna.

Av Hector - 4 april 2011 21:15

Idag tog husse med mig på en ny träningskväll.

Idag tränade vi hundmöten och sitta kvar. Vi fick bekanta oss lite med varanadra vi hundar också, och det var rätt många ikväll, 10 stycken sa husse att han räknat till.

Det var jätteskoj men jag tyckte ju att hela planen var min, så när de andra hundarna kom för nära, då skällde jag på dem. En del såg lite konfunderade ut och anmdra brydde sig inte.

Vi fick gå mellan varandra och inte nosa, vi fick träna oss att sitta kvar, både när husse gick iväg en bit så långt kopplet räckte, och när andra hundar gick förbi oss. Husse tränade sig att hålla kontakten med mig och jag fick en massa godis också. Helt okej faktiskt.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards