Hectors egen Blogg

Alla inlägg under april 2011

Av Hector - 22 april 2011 17:45

.........Ja dagen och äventyren var inte över bara för att matte och vi gått från den jättestora ängen. Nänä det blev mer bus !

Väl i bilen åkte vi till mattes jobb en kort sväng. Där bjöds vi på vatten vilket var jättegott, men sedan åkte vi vidare och nästa gång vi stannade då var vi på en annan plats, men både jag och Wille visste att vi varit här förut.

När vi fick hoppa ut ur bilen så blev det full fart. Nu skulle vi på promenad också. Den här gången tänkte vi se på backsipporna och matte hade bestämt att det skulle fotas lite så ni får stå ut med både backsippsbilder och hundbilder.




 

Vi börjar med promenaden. Nu var matte på träningshumör, så nu skulle jag och Wille gå fot, inte dra i kopplet och sitta när det skulle sittas. Det VAR jobbigt, men det var lättare att vara fokuserad nu när jag redan busat av mig det värsta.

Vi stannade ofta vid backsippor för matte tycker de är så vackra. Det fotades lite varstans.


 

Aylens matte ville även ha några uppställningsbilder på Aylen, så det blev det några också. Men jag tyckte den här bilden var sötare på henne så därför får ni se den här istället.



Sedan blev det ju mer promenad och mera bilder på mig också. Matte var rätt nöjd just nu med allt tränande så nu blev det mera avkoppling att promenera.





  

Av Hector - 22 april 2011 17:38

Idag försvann matte till stallet utan oss. Men när hon var tillbaka då tog husse med oss ut till bilen där matte väntade. Husse han var hemma med lillhusse han, han ville inte följa med. Sedan åkte jag, matte och Wille iväg. När vi svängde av mot Aylens hus då blev jag glad, men Wille ännu gladare och började sjunga där bak i bilen.

När vi hämtat upp Aylen och hennes matte så bar det av till vår träningsplan.

Men där var det träning på gång, så vi åkte vidare. Nästa gång vi stannade då var vi på en JÄTTESTOR äng. Inte så långt från klubbstugan där jag tränar varje måndag.

Vet ni vad som hände där ? Matte släppte loss både mig och Wille, och Aylen var också lös ! Nu blev det springa av och busa så ända in i backen !






  

Jag hade jättekul ! Vi sprang och sprang och sprang.

Till slut började jag bli rätt trött, och törstig, så då gick jag frivilligt till matte, och där väntade det godis. Hon klappade om mig och sa att jag var jätteduktig, sedan fick jag springa iväg igen !!!!







  

Vi fortsatte att busa en massa då ! Ibland hade Aylen sin pipis med sig som hon brukar få leka med när hon tränar. Den delade hon och jag på så ibland fick jag springa med den, och ibland sprang Aylen med den.

Vid ett tillfälle så stannde vi till, för då kände vi en mycket intressant doft, ja av en väldoftande tjej. Där måste jag ju stanna och lukta en bra stund, innan jag så småningom sprang vidare.





 

Medna vi springer omkring och busar, så kommer det en bil och åker där på ängen, och jag tycker det är jättekonstigt och springer efter den.



Matte ropar på mig, och visst hör jag, men först ska bilen bort därifrån. Då hör jag hur arg mattes röst lät, då bestämde jag mig för att avbryta bilförföljandet och så gick jag till matte istället. Då gick matte sin väg och jag efter.



Det tog en stund extra just därför innan jag nådde fram till henne, men när jag kom fram till henne fick jag mycket beröm, men sedan åkte kopplet på.

Vi började så gå mot bilen, och jag var jättetrött och lade mig platt ner på mage flera gånger på vägen till bilen.



Ja det är jobbigt att leka och busa på hur mycket plats som helst !

Ojojoj ja, nu hoppas jag att jag får vatten snart och sedan ska jag nog sova en stund, trodde jag i alla fall............................

Men det var inte allt matte tänkt sysselsätta mig med idag.

Av Hector - 21 april 2011 14:15

Idag blev det en skön vårpromenad med matte ! Det var underbart väder ute och vi hade jätteskoj.

Matte busade emd oss och vi busade emd henne. Härligt skojigt och jättekul !

Tänker också passa på att önska alla mina kompisar en underbar Påsk !


 

Av Hector - 21 april 2011 08:15

Ja idag hittade husse årets första fästing på mig. De är jätteäckliga tycker både husse och matte, jag tycker de är rätt fula jag.

Matte tog bort den med en fästingtång så nu är den borta. Skönt.

Antar att hon nu köper nytt fästing medel för den här säsongen.

Av Hector - 20 april 2011 19:25

Snart är det visst dags för påsk påstår matte. Idag hade hon ställt fram en hel skål med godis, och sedan skulle det läggas i påskägg till lillhusse, mellanhusse och några till. Vi fick hjälpa till vi med, om vi ville. Gissa om jag ville, för jag var väldigt nyfiken på vad som var i den där skålen. Jag fick provsmaka lite godis, men det var inte alls så gott som jag hade trott. Konstiga saker de där människorna stoppar i sig egentligen. Men påskäggen gillade jag för de var färggranna och dem ville jag ju helst leka med, men det gick visst inte för sig det.

Nåväl lite hjälp gav jag väl kanske matte med påskäggen istället.




Av Hector - 18 april 2011 14:45

Ja det tyckte matte vi skulle göra idag. Så hon hade laddat fickorna med min pipis och en massa gott godis. Sedan tog vi en promenad till en skogsdunge och där lade matte ett kortare spår medan jag vaktade ett träd, som Rudi säger.

Jag blev jätteorolig när matte gick och började gnälla. Men matte stannade inte så långt från mig och lade ngt på marken. Sedan fortsatte hon göra samma sak, och gick längre och längre bort från mig.

Efter en kort stund kom hon tillbaka, och så gick vi bara en kort runda till skogsbacken bredvid. Där satte vi oss ner i kvällssolen en stund.

Sedan tog matte med mig en bit från det träd som jag vaktat, och stannade där. Hon sa "SÖK" till mig och först tittade jag helt oförstående på henne, men strax därpå kände jag en underbar doft av köttbullar i min nos.


 

Jag for iväg för att ta reda på vart doften kom från, och gissa om jag blev överraskad när jag hittade en halv köttbulle på gräsmattan ! Men doften fanns kvar så jag snusade fram och åter över gräsmattan och hittade fler köttbullar. För varje gång jag hittade en köttbulle så peppade matte mig till att fortsätta leta, så det gjorde jag ju då.


 

Efter en kort stund kom jag fram till ett köttbullsberg, eller ja nästan i alla fall, för där var det flera stycken köttbullar, och de var mina allihopa !

Mums vad gott det var. När de tagit slut fortsatte jag leta, för kanske kunde jag hitta fler ! Javisst ser ni, jag hittade en till och bredvid den låg min pipis också !!!!


    


Tjohooo vad skojigt tyckte jag och fångade pipisen och busade med den och matte !

Efter en stund tog matte pipisen från mig, och sedan gick vi hemåt igen. Jag var väldigt uppspelt och försökte flera ggr att ta pipisen från matte men lyckades inte. Till sist följde jag istället med henne vid hennes sida och väl hemma var jag jättetörstig, och så fruktansvärt trött såväl i huvud som kropp.

Vilken jobbig, men så skojig, dag det varit idag.

Nu ska jag sova 7-kvart i timmen tror jag nog !!!

Av Hector - 17 april 2011 20:30

När vi stannar nästa gång så kommer husse ut till bilen med Wille. Han nosar av mig ordentligt och undrar vart jag har varit.
Efter en kort bilresa stannar vi ytterligare en gång, och då kommer Aylen och hennes matte också in i bilen.
Sedan åker vi ett tag till. När vi stannar nästa gång känner jag vagt igen mig, men sedan vet jag, vi är på vår träningsplan i vår hemmaklubb.
Här luktar det jättespännande och matte tar ut både mig och Wille och rastar av oss. Sedan låter hon mig vänta i bilen, medan hon tar Wille med till träningsplanen.
När hon är klar med Wille så tar hon ut mig och tar med mig ner till träningsplanen, och där möts jag av Aylen som tycker det är jättekul att vara här. Jag ville leka, men se det får jag inte för nu ska här tränas !
Aylen är redan igång med sin träning, hon har gjort det här förr. Matte lyckas fånga henne i en av tunnlarna.


 
Matte tar så med mig till en del konstiga saker som står och dräller mitt i vägen för oss. Hon vill att jag ska titta närmnare på dessa saker, och sedan ska jag gå igenom, hoppa över eller gå på olika hinder. Det kallas visst Agility.
En av de mer läskiga sakerna var den här spången som man ska gå över, och då är jag en bit från marken. Det var lite läskigt. Jag försökte vid ett tillfälle hoppa ner, men jag bromsades upp av Aylens matte som höll i kopplet, så det gick bra.


 
Men jag blir väldigt misstänksam och vill först nosa av dem ordentligt, vilket jag också gör. Men när jag vill skvätta på dem, då säger matte till mig på skarpen. Sedan tar hon mig istället till ett träd en bit bort. Där får jag skvätta bäst jag vill. När det är klart går vi tillbaka till hindrerna och nu tar jag mig över och igenom några av dem.




  


Matte har godis med sig, och jag har jättekul. Det är skojigt må ni tro.
Jag blir så glad så jag vill busa med matte för att hon tagit med mig hit.

Tjohoo nu tar vi fler av dem !!!

När vi åker hem så hoppas jag att vi åker hit och tränar fler gånger, för det här var kul. Men matte påstår att hon måste finslipa på min vardagslydnad en del också.

Av Hector - 17 april 2011 19:15

Idag är jag så trött må ni tro. Det har varit en jättejobbig dag för en liten en som jag. Dagen började rätt lugnt med frukost och sån't.
Men fram på kvällkvisten fick nog matte ngt sorts vårfnatt, för hon tog med mig i bilen och åkte iväg. Åka bil hade jag inget emot, så jag lade mig lugnt ner i bilen och slumrade till en stund.
När bilen stannade vaknade jag och tittade nyfiket upp.
Då var jag på en för mig helt främmande plats och jag hörde hundskall här.
Jag blev ivrig och började dra ngt alldeles förskräckligt i kopplet (ja så sa matte i alla fall), för jag ville ju se vart vi var och se vew/vilka mer som var här.
När vi kom runt ett hus så fick jag syn på 3 hundar, en chihuahua och två shelties. Den som skällde var chihuahuan. Men ingen av hundarna fick hälsa på mig för sin matte, och jag som ville hälsa på alla !
Där framför mig höll en sheltie på med ngt som matte kallade Agility.
Vi stod och såg på dem en stund, men sedan började vi gå runt lite.



Nåväl så smångingom gick vi tillbaka till bilen, men på vägen dit mötte vi två st islandshästar med sina människor på ryggen. Det såg allt lite mysko ut, så jag skällde på dem. Men matte sa till mig att vara tyst och bara se på dem, så då blev det så, annars sa matte till på en gång om jag försökte skälla på dem igen, och jag försökte två ggr faktiskt.



Väl inne i bilen åkte vi en kort bit, sedan stannade bilen igen.
Matte tog med mig ut och nu var vi på en annan plats, men här har jag varit en gång förut, och här luktade det också häst. Vi var vid ett stall.
Jag fick först ta en promenad med matte, sedan följde jag med henne in i stallet. Där träffade jag några kul typer, de hette visst kaniner, eller närmare bestämt stallkaniner ! Där fanns flera stycken, men jag träffade 3 av dem.
Den första var en Lejonhuvad vädurkanin, han bodde i en jättestor egen box.



Sedan träffade jag en dvärgvädur som också hade en egen men mindre box. Hon ville gärna nosa på mig.



Den tredje var också en dvärgvädur, men han var ute i koppel. Inomhus hade han också en egen box, en lite han med.



När vi hälsat på kaninerna så fick jag följa med matte till en hästbox. Där skulle hon städa tydligen, och då fick jag vänta utanför, i koppel för säkerhets skull, för på gården finns andra hundar, som inte är alltför förtjust i nykomlingar sa matte.
När boxen var färdigstädad fick jag komma in i den.

Där fanns det mkt spännande att lukta på må ni tro, och lite att provsmaka, som matte hade "glömt". För sent såg hon vad jag gjorde och sa usch loss. Men då hade jag redan svalt den där smaskiga saken, fort som sjutton.

Min bloggkompis Ludde, lärde mig en gång att svälja sådant illa kvickt, då hann inte mattarna med.

I boxen fanns ngt som kallas halm och det var skoj att busa runt i, men efter en stund satte jag mig ner och väntade på att matte skulle släppa ut mig igen.



Men det dröjde, för hon höll på att mocka en kompis' hästs box också, för det hade hon visst lovat göra idag.
När den var klar kom matte med ny halm till både den box jag var i och den andra. Jag lekte med halmen när matte slängde in den i "min" box.
Sedan fick jag följa med matte ut till hagen och till de här hästarna då. Jag såg inga då vi gick in i hagen, så jag följde glatt med, då helt ovetande om vad som komma skulle.
Plötsligt hör jag matte ropa "hästarna !", och fram ur buskar och bakom kullar kommer det en hel massa hästar !!!! Fast matte påstod att det bara var 4 stycken, men jag såg massor jag !

Jag var först nyfiken, men sedan kom de närmare, och då såg jag hur stora några av dem verkligen var !! Nu sa jag till matte "Kom vi sticker!"
Men tror ni matte följde med då ? Nehej då inte alls, hon skulle prompt fram till hästarna, och eftersom jag var kopplad, så hade jag inget annat val än att följa med jag med.
När de kom riktigt nära då hade jag raggen på ryggen, men då hade matte redan satt sig ner på huk med mig och klappade och pratade med mig, och bjöd på lite grillkorv också. Hästarna var nyfikan och trodde matte hade ngt i handen till dem med, så de ville se efter i hennes händer, men då morrade jag varpå den mest närgågna hästen flyttade på sig.
När vi suttit där en stund matte och jag, då lugnade jag ner mig och vågade till och med nosa på en av de minsta hästarnas ben. Men när hon ville kolla in mig, då backade jag. Då gick hon runt och ville nosa på min svans, då morrade jag igen. Matte sa att jag inte behövde morra, för hon var snäll den här hästen och van vid hundar, det var "mattes" häst.
Jag kröp ändå lite närmare matte en stund, och när den värsta nyfikenheten stillats hos hästarna, då gick de sin väg. Då blev jag lite modigare och reste på mig och tittade efter dem. Matte och jag började sedan gå mot grinden, och det måste ha sett rätt skojigt ut, för bakom oss kom hela flocken av hästar. Tala om att vi var flockledare !
När vi väl var utanför hagen blev jag väldigt nyfiken på hästarna och satte mig att se på dem, så här på avstånd.





Efter en stund satte matte mig i jobb, jag fick order om att vakta ingången till stallet, medan jag gjorde det så tog matte in alla hästarna, för de skulle in och äta kvällsmat nu.



När alla hästarna var inne, tog matte med mig till "logen". Där hade jag jätteskoj. Matte ordnade in en massa "gräs" i olika kassar, och sedan vägde hon dem och hängde upp en del på krokar, och en del ställde hon på golvet. Det var torkat gräs, sa matte, och det kallades visst hö.




Sedan i några kassar fanns det något annat sorts gräs, som luktade jättegott !

"Gräset" som luktade jättegott, kallades hösilage sa matte.

Spelade ju inte mig ngn roll, men jag måste ju bara smaka på det där som luktade gott, så det gjorde jag. Det var rätt gott, om än lite svårtuggat för mig. Jag hade väl inte "rätta tekniken" antar jag.




   


När allt sådant var klart sopade matte loggången, och då hjälpte jag verkligen till. Jag tog också tag i sopkvasten och började sopa, fast baklänges !




       


Plötsligt så ramlade jag ner på en massa mjukt hö ngn dm nedanför loggolvet, och då hade matte skoj må ni tro.



Men jag såg till att jag tog tag ordentligt i sopkvasten och försökte med all min styrka att dra ner även matte i höet.





Jag lyckades nästan, för matte var oförberedd och tappade balansen lite. Men hon hittade den lite för fort.
Efter en stund upptäckte jag ngn spännande doft där i höet, och släppte sopkvasten.




 
Matte undrade visst vart jag tagit vägen för hon ropade på mig, men jag försökte gömma mig. Efter en kort stund hittade matte mig och lockade upp mig.



 

Vi fortsatte då att sopa loggolvet, men snart var det också klart.

På vägen in i stallet igen, så såg matte en fasan. Hon tog fram kameran fort som sällan, och hon lyckades faktiskt fånga fasanen på bild, två stycken bilder blev det till och med !



 


Men sedan var det nattedags för alla hästarna.

När matte klappat om alla hästarna så släckte hon hos dem, och så åkte vi hemåt, trodde jag i alla fall..............


Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards