Hectors egen Blogg

Alla inlägg den 21 juni 2010

Av Hector - 21 juni 2010 23:46

Nu har vi varit ut på dagens sista kvällsrunda. Nu återstår bara att sova och jag är jättetrött ! Natti Natti !


  

Av Hector - 21 juni 2010 19:30

Idag när husse kom hem från jobbet, då tog han med både mig och Wille ut på en busig kvällsrunda ! Vi gick till en av våra favoritängar och där fick Wille och jag springa lösa och busa, så mycket vi bara orkade. Och gissa om vi gjorde det då ! Det var jätteskoj, men när vi skulle springa och hämta med husse till leken också, då var han bara försvunnen !!!!!???? Vart i hela fridens dar hade han tagit i vägen ?? Vi sprang åt olika håll och letade, men så fångade Wille upp spåret efter husse och då blev det fart på oss. Rakt in i skogen bar det av. Det blev närapå kapplöpning mellan oss om vem som skulle komma först ! Wille vann, men jag var precis efter honom. Husse hade satt sig ner vid en gran och blev jätteglad när vi hittade honom. Undrar om han känt sig ensam och saknat oss jättemycket, för han var verkligen glad över att se oss. Vi busade och myste en stund tillsammans innan vi sedan promenerade ut från skogen och begav oss av hemåt.

Av Hector - 21 juni 2010 17:30

Framemot kvällskvisten så gick vi ut på en promenad jag, Wille och matte. Det var skönt ute och det blev en skojig promenad.

Men matte ställde lite krav på mig och Wille när vi fick syn på några hundar en bit bort. Hon ville inte ha dragiga hundar i kopplet, så hon sa fot till oss båda två. Wille han tog sin position på direkten, medna jag fortsatte se mot hundarna ett tag. I alla fall ända tills matte lät alldeles för glad för att inte lyssna, och dessutom hade hon just kastat godis på mitt huvud, när jag såg på henne så sa hon igen "Fot Hector", då placerade jag mig bredvid Wille och matte och vi gick framåt jämte varandra alla tre. Det vankades godis och en massa glada beröm. Jag tror nog matte var jättestolt över oss där vi gick så fint bredvid varandra på lagom slakt koppel och med ögonen på matte. Det kändes så i alla fall för hon var jätteglad och sa att vi var jätteduktiga killar.

Efter en stund hade vi kommit fram till den ena av de andra hundarna, och frågat om vi fick hälsa. Det fick vi. Då sade hon varsågod, då fick vi komma fram och hälsa först på schäfertiken som var jättemysig. Sedan på den stora Grand Danoisen som var lite längre bort på en gräsmatta. Han var jätteskoj.

Där var också en stor pudel, men han skällde på oss något alldleles förskräckligt så den ville inte matte att vi skulle hälsa på. Efter en stunds bus lockade matte på oss med glad röst igen och först ville vi inte följa med, men när matte i låg, men med en känsla av "Bäst att lyssna - ton" då vände vi oss motvilligt bort från Grandisen, som dock ville leka en stund till, och följde med matte och då blev det godis så snart vi kom till henne. Grandisen följde först efter oss och vår matte med godis i fickorna, i alla fall tills hans husse och matte ropade på honom, då gick han till dem istället.

När vi kom hem var jag lite törstig och när vattenburken var tom, då lade jag mig halvvägs i den och puttade på den så det skramlade, tills matte kom och fyllde på vatten i den. Matte tyckte det såg skojigt ut.

Av Hector - 21 juni 2010 16:15

Idag när matte var och hämtade Lillhusse så fick Wille och jag vara ensamma hemma igen. Innan hon åkte iväg så hade hon lagt fram våra nya leksaker, de kallas visst aktivitetssaker. De är sådana som matte, eller husse, kan gömma godis i sedan får vi (Wille och jag) klura ut hur vi ska få tag i godisarna. Det är rätt skojigt. En av dem är väldigt enkel, tycker jag, den är av trä och jag måste antingen dra i snören eller lyfta på ett lock för att komma åt godisarna. De andra två som vi hade på golvet just nu, de är två runda bollar, där den ena låter och när den låter då trillar godiset ut, och den andra är också som en rund boll, men den kan man bara rulla runt för att få tag i godiset.

Rullar jag den för fort kommer inget godis, rullar jag den för sakta så kommer inte godisen ut heller. Den är rätt skojig.

Den med snörena man skull dra i, den fixade jag rätt fort, men de andra tog lite längre tid. Wille gav sig på den ena bollen, den som låter, och han blev jätteglad när han fick godis, och ännu fler godisar ur den ! Han blev helt fascinerad av den och tillät mig inte att ta den för honom. I alla fall inte så länge det var godis kvar i den. När godiset var slut, och det tog en bra stund, då fick jag ta den och då hade den andra rullat lite för nära de väggar vars tapeter vi provsmakat häromdagen, så den vågade jag inte röra, för häromdagen när vi kom för nära, då råkade jag putta till ett 15 cm högt marsvinsstaket som vickade ner på min nos. Det var ju inte skoj, så jag lät den vara en stund, i alla fall tills frestelsen att försöka ta leksaken blev för stor. Då smög jag fram försiktigt så att inte staketet skulle märka att jag kom, och kanske skulle jag hinna ta den innan staketet hoppade på mig. Det lönade sig. Jag lyckades försiktigt med nosen att putta bort leksaken från väggen, utan att staketet anföll mig ! Sedan kunde Wille och jag leka med den en bra stund. Plötsligt hördes mattes och Lillhusses steg i trappan. Fort fram till dörren, men på lite avstånd ändå. När den öppnades ville jag så gärna gå fram och hälsa på båda två, men en blick från Wille höll mig lite lugn, i alla fall länge nog för att låta matte se att vi faktiskt inte hade bitit på något annat idag medan hon var bort en stund, utom de leksaker hon gav oss. De hade roat oss ett tag så tiden gick väldigt fort.

När matte först checkat att allt var ok, utan att hälsa på oss så satte hon sig ner på golvet. Hon var jätteglad på rösten och busade en hel del med oss och gosade massor med oss. Lillhusse hjälpte till han också ! Åhhh vad härligt det kändes. Jag blev så glad över att jag gjort matte så glad, så jag visste inte vart jag skulle ta vägen i min iver att hälsa, pussa och leka med henne och lillhusse.

När hon så tagit av sig skor och så, då blev det GODISREGN !!!!!!! JiIpppeiiieee ! Mums överallt mums, och när det började ta slut, då kom en näve till !!! Vad glad jag blev tänk om det kunde vara så här varje gång matte kom hem när vi varit ensamma !!!!

Sedan gick vi ut en sväng. Det var skojigt.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards