Hectors egen Blogg

Alla inlägg under augusti 2010

Av Hector - 25 augusti 2010 10:15

Idag mår min tass mycket bättre. Jag hade nästan glömt att jag blev stucken igår, tills matte kollade min tass för en stund sedan. Även om hon visste att det inte var någon fara med den, så ville hon i alla fall kolla. Då blev jag påmind men eftersom jag inte hade ont längre så var det ok att matte kände på tassen och tittade lite extra på den.

Av Hector - 24 augusti 2010 10:59

Idag var jag och Wille ute med husse på promenand. Här i närheten håller de på att gräva överallt så det fanns jordhögar där. Dem brukar vi aldrig få ens gå i närheten av för matte eller husse, men med mellanhusse - tjohoo då fick vi nosa i den och sedan började vi gräva i den som tokiga. Jorden den bara yrde runtomkring oss. Mellanhusse avbröt oss inte ens. Han bara stod och skrattade åt oss. Gissa vem som stortrivdes - just det JAG, ja Wille med ! Efter en stund fick vi dock lämna jordhögen och gå vidare hemåt. Men när vi kom innanför dörren, då skickade matte barskt ut både mig, Wilöle och mellanhusse att "skölja av" tassarna ute på gräset ! Så vo tog en promenand över gräsmattorna. Jag hittade en geting att leka med, men det fick jag inte för mellanhusse. jag som precis tänkte äta upp dne blev tillsagd av mellanhusse på skarpen och då blev tassen som jag fångat getingen med kvar över getingen när dte plötsligt stack till ordentligt i tassen. Jag pep till och lyfte förskräckt upp tassen. Mellanhusse han sa ja så går det när man leker med getingar de sticks faktiskt, som du vet nu.

Den var tydligen ordentligt skadad av min lek med den så husse fann det bäst i att avsluta getingens liv. Så han lät den somna in där bland blommorna.

Sedan fortsatte vi hemåt och matte tittade igenom och kände på tassen. Den var lite varm sa hon så hon tänkte hålla koll på den under dagen, och på mig.

Av Hector - 23 augusti 2010 12:30

Nu är mellanhusse hemma och vi busar för fullt med honom.

Han har varit borta så länge och det är klart man saknar honom då. Men nu följde vi nyss med honom på en skojig promenand ut och bus blev det också.

Av Hector - 22 augusti 2010 21:45

Idag kom vår kompis Aylen och busade med oss. Vi blev jätteglada. Inte för att vi hade tråkigt men det blir roligare ju fler man är som busar, eller hur ?

Wille han var rätt tråkig han, för han skulle hela tiden uppvakta Aylen för han gillade visste hennes doft just nu ! Rätt som dte var medan vi busade så kommer Wille och försöker flörta in sig hos Aylen, men hon avspisade honom. Ibland fick dock jag mig en känga när Wille hann undan. Naturligtvis försvarade jag mig och då bad Aylen om ursäkt, sedan fortsatte vi busa.

Ibland blev det hetlevrade brottningsmatcher mellan oss två, men Aylen var ju äldst och jag höll mig i skinnet. Ett par gånger ifrågasatte jag henne, men då svarade hon bara med att vända sig bort och gå sin väg, då blev ju jag jättepaff, för jag trodde hon ville diskutera saken med mig. Efter en stund gick jag efter henne och gissa om jag då fick fjäska in mig bra mycket hos henne för att hon över huvudtaget skulle notera att jag var där. Jojo så är det, men vi hade skojigt i alla fall för vi busade en hel massa.


  


Det blev rätt tråkigt sedan när de skulle åka hem igen, fast det förstås då hade jag ju Wille. Men först tog matte med mig ut på en promenad. men dte var väldig konstig promenad för så fort jag drog före henne i kopplet, då vände hon och gick åt ett helt annat håll än jag tänkt. Det var bara att följa med då. Så höll hon på tills jag gick bredvid henne eller snett bakom henne, då släppte hon mig lös, och min första tanke var att studera det jag inte hunnit, men sedan kom jag ju snabbt på att idag gick visst inte matte där jag ville, hon gick sina egna vägar. Så det var bara att försöka hålla koll på henne samtidigt passa på att nosa lite varstans. Men det gick bra. Det var skönt att vara lite lös och raca av sig en del. Så småningom kallade matte på mig och jag kom då fick jag busa med henne och godis fick jag också då blev jag överraskad. Jag visste inte att matte hade godis med sig idag, men när jag väl kommit underfund med det, då visste ju jag direkt vart det var mest lönsamt att vara. Matte är alltid frikostig med godis när vi tränar eller gör ngt som är svårt. Dessutom är hon ofta väldigt rolig när hon busar och tränar.

Väl hemma igen busade jag en stund med Wille. Jag snodde hans tuggben hela tiden, för jag ville ju ha det. För att han inte skulle komma åt det så gömde jag det bakom soffan. Wille är för bred och kommer inte in bakom den. Men tji vad jag bedrog mig om jag trodde att det skulle få ligga kvar där. Matte plockade fram det hela tiden, och gav det till Wille. Utom vid ett tillfälle, då lät hon det ligga kvar bakom soffan tills jag börjat tugga på det andra tuggbenet istället.

Då tog hon fram det som låg bakom soffan och gav det till Wille. När jag försökte ta det den gången, då fräste Wille ifrån, så jag fann det bäst att hålla mig därifrån tills han tappat intresset för sitt ben. Det vet jag att han gör om jag börjar leka med honom istället. Sedan kan jag när Wille minst anar det ta det igen och gå till min skattgömma med det. Jag väntade på rätt tillfälle, men idag kom det inte, försökte locka honom till lek, men inte idag tydligen. Så jag höll mig till mitt andra tuggben istället. Det gick ju det med.

Av Hector - 21 augusti 2010 18:28

Och jättetrött ! Vilken dag det varit. Men en massa bilder blev det.

Som ni vet drog matte iväg med mig på utställning i morse. Redan vid 07 tiden fick vi frukost. Sedan åkte vi iväg allihopa. För det var inte bara jag som hade saker för mig idag. Lillhusse skulle på en godisjogg, där springer han 1 km och avslutar i ett godisregn vid mållinjen. Husse skulle möta en kompis och Wille gjorde honom sällskap. Mellanhusse är på riddarspel denna helg.

Aylens matte följde också med mig och matte idag. Vi mötte morr morr med Carrie. Carrie fick följa med hon också fast hon inte skulle ställas ut idag, först imorgon.

Väl framme vid utställningen så var det en hel massa att lukta på, hälsa på och allt sådant, men jag fick inte stanna överallt. Jag fick inte heller leka med alla bar några av dem. Medan vi väntade på vår tur så gick matte omkring med mig så jag fick "kolla läget" lite. Det var en hel massa tält överallt och de var lite läskiga första gångerna tyckte jag, men sedan så blev även de en vana för de fanns ju överallt.

Ibland fick jag sedan sitta i min koja en stund, däremellan var matte ute med mig. Vi gick och gick, och gick ännu mera. Ja en hel massa gick vi omkring.


  


Så småningom åkte utställningskopplet på och jag fick komma in i den sk ringen där en annan kille väntade på mig, men vi fick inte hälsa vi heller.

Matte tyckte jag skötte mig jättebra. Jag ställdes upp på ett bord någon halvmeter ovanför gräsmattan och tanten som var domare kände igenom mig, pratade med mig pillade både här och där på mig. Visserligen var det lite läskigt när tanten kände mig mellan bakbenen, så jag satte mig ner, men sedan var jag snabbt uppe på benen igen för det var så tråkigt att sitta ner, jag fick bara godis när jag stod upp nämligen. kritiken löd :


"Trevlig maskulin lovande hane, fortfarande under utveckling. Stora fina öron, god rygglinje och ett mkt gott bakställ. Skuldran ngt framskjuten."


Jag fick en 1:a och ett HP.

Det var ju matte helnöjd med.


  


När utställningsdelen var avklarad så satt jag i kojan en stund igen, men snart tog matte med mig ut på promenad och jag mötte flera hundar. Jag fick nästan busa med en Bichon Havanais, men hans husse ville inte vi skulle mer än hälsa, för han skulle inte smutsa ner sig eftersom han snart skulle in i ringen.


  


Sedan busade jag med en borzoitjej på 7 månader det är hon till vänster i bilden. Hon var redan utställd och hade också fått 1:a och HP.

Sedan promenerade vi vidare.


  


Vi mötte många hundar, 2-3 Am Staffordshire hundar, ingen att leka med.


  


Colliehanar i olika färger, ingen att leka med för de skulle in i ringen.


   


     


Men den här collieflickan och jag vi lekte en liten stund. Hon var så söt så jag pussade henne flera gånger.


  


En foxterrierflicka som jag tyckte om och fick hälsa på och leka lite med.


  


En foxterrierkille var det där också, men han fick inte hälsa på mig, fast han ville, men jag var lite försiktig.


     


Vi såg också några Ryska vinthundar undre promenaden. Gissa om de var STORA. Jisses. Jag kände mig väldigt liten när de tittade på oss.


     



En massa Salukis och Afghaner fanns där också, men ingen  att leka med.


    

  


  


En av Afghanerna hade regnkläder på sig. Hon såg ut att vara van vid det, men jag vete katten om jag skulle vilja byta med henne.


  


Efter en stunds promenad mötte vi en annan Cardigan, en flicka henne hade jag jätteskojigt med och vi busade massor. Visst ser Afghantjejen i bakgrunden ut att vilja vara med och busa med oss ?


     


  


      


     


    

  

Min nya lekkamrat ser ut så här i närbild. Visst är hon söt ?



      



Sedan satte vi oss ner en stund och jag fick bara sitta och se mig omkring. Det var rätt skönt det med. Efter en stund valde jag självmant att gå in i kojan och vila en stund. Där inne väntade en härlig grillkorv med bröd till mig. MUMS. Matte stängde sedan kojdörren så jag slumrade faktiskt till lite en kortis. Men jag vaknande när Carrie kom tillbaka efter sin promenad med morr morr. De hade också sett en hel massa hundar.

Efter ett tag så begav vi oss av hemåt, men först stannade vi till vid fikatältet för matte ville ha kaffe. Sedan satte vi oss vi ett bord.

DÄR fanns det en hel massa gott att äta efter folk som glömt eller tappat diverse mat och kadffebröd på gräsmattan där de suttit.

Det tog en stund innan matte upptäckte att jag provsmakade allt goda, men när hon märkte det då fick jag inte fortsätta äta upp resten, för även om det mesta var slut så fanns det lite rester kvar.

Sen fortsatte vi mot bilen och jag kände plötsligt hur trött jag var. Så fort jag var inne i bilen igen, då somnade jag. För en timme sedan vaknande jag, ja utom när jag gick in då var jag ju vaken förståss, men så fort jag var hemma gick jag och lade mig. Nu har jag piggnat till lite.

Det måste ju vara lite rosettbilder med också, och det här var kul så det gör jag gärna om igen.


  


       


     

Av Hector - 21 augusti 2010 07:15

Idag ska jag på min första utställning. Jag ska berätta lite mer efter den. Vi hörs senare för nu måste jag kila !

Av Hector - 19 augusti 2010 21:45

Ja idag var det dags igen för en del 2 av valpkursen jag går på just nu med matte. Idag tyckte hon det var skojigt för idag busade vi massor hon och jag. Men gissa om jag var trött när jag kom hem, ja jisses. Helt slut faktiskt.


  




Det tar på krafterna att gå på kurs med matten. Men kul har vi i alla fall.

Vi började med en massa människorprat, medan roade jag mig med att sniffa valparna, ja eller i alla fall försöka sniffa valparna, i rumpan och busa lite. Men dte fick jag inte för matte hade svårt att släppa efter på kopplet samtidigt som hon lyssnade på allt pratande. Kan hon bara göra en sak i taget eller ? Gång efter gång försökte jag få mattes uppmärksamhet att släppa efter lite, men nej dte gick inte alls. Till sist gav jag upp och lade mig ner och gnällde lite. Då märkte matte det och klappade mig en stund. 

Först skulle matte lära sig ngt de kallade för "ryggsäcken".

Då sitter hon på huk bakom mig och håller om mig med händerna och ska föröka hindra mig från att ta godbiten som ligger strax framför mig. Hon hade lite svårt till en början och jag lyckades ta den före henne. Haha, det fick hon träna en del på. Men så småningom fick hon kläm på den delen av kursen också. För så snart jag inte försökte ta godiset, då släppte hon mig och lät mig få den gobiten också. Det klarade hon snart bra, och då slutade vi och busade en stund istället, medan de andra fortsatte tills de fått kläm på övningen de med.


  


När det var klart då fick jag träna matte i att ha ögonkontakt med mig så hon ser när jag vill ha mitt godis.


  


Det klarade vi bra. Den övningen gjordes sedan lite svårare genom att matte skulle bibehålla ögonkontakten med mig medan vi förflyttade oss, samtidigt måste hon se efter vart vi ska gå.

Ibland fångade ngt annat intressant min blick, men matte var snabb och märkte det och då blev hon genast roligare. Så rätt fort lärde hon sig att när hon var rolig var jag intresserad. Det var bra, för det måste hon ju veta. Godis det blev det jätteofta och jättemycket. Både korv, köttbullar och leversnittar.

Dessutom hade hon min leksak med sig, det visste jag, så den försökte jag ju få tag i ibland, men det lyckades jag inte med så bra alla gånger för matte ville ha den för sig själv tydligen, för hon gömde den för mig. Matte var underhållande kan man ju säga. Vi fick massor av beröm för jag hade värsta tävlingslydnaden sa instruktören. Det gjorde matte jätteglad, det märkte jag ju.

Den sista övningen vi gjorde idag det var inkallningsövning. Matte är alltid så rolig när vi gör den. Tänk om hon alltid var lika rolig ute också när vi är på våra vanliga promenander.........

Kanske kommer det när hon får in den här övningen som vana i sin utbildning till en bra matte. Vi inkallningsövningen så håller instruktören, ja hon kallas så, i mig medan matte sprang iväg från mig och var jätte rolig. Men fick jag komma efter då, nähä då inte förrän matte sa mitt namn och ett annat ord, då släppte instruktören mig och jag fick springa till matte. Innan dess hade jag ju nästan krypit ur skinnet i ivern att springa efter matte som smet iväg sådär ! Men skinnet satt kvar och det följde med mig när jag satte av i världens fart efter matte ! Det blev godisregn och en massa bus med min favvoleksak.

Men när matte sa "Nu räcker det" då ville ju jag fortsätta ju !

Men det fick jag ju inte då, nänä. Matte bad att få leksaken och sedan gömde hon den så jag inte kom åt den. Istället avslutade vi och gick in för en massa pratande i klubbstugan istället. Men det var rätt trevligt det med, för nu fick jag nosa på några av de andra hundarna, och en liten chihuahuablandning fick jag faktiskt leka en kort stund med. Nu blev det en massa människoprat igen, men jag var rätt trött så efter en stund lade jag mig ner och vilade lite.

Snart var det så dags att åka hem igen. Jag somnade i bilen hem så matte fick väcka mig när vi var hemma. Hemma bjöd matte mig sen middag, men jag var för trött och ville först sova en stund. Så blev det.

Nu har jag piggnat till och ska snart äta. Sen ska jag sova !

Hej så länge !

Av Hector - 19 augusti 2010 07:15

Jojomensan, för idag blir vi minsann 6 månder gamla. Hoppas alla får en god tårta idag, för det får jag ! Det har matte lovat !

Nospussar till er allihopa !!!


  

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards