Hectors egen Blogg

Alla inlägg under augusti 2010

Av Hector - 17 augusti 2010 21:45

Jajamensan, för uidag kom Aylen och busade med oss. med sig hade hon sin matte. De hade visst blivit hämtade av husse, så vi skulle kunna få leka en stund med varandra. Både Nea och Aylen hade löpt så vi har inte sett dem, och ännu mindre lekt med dem på flera veckor. Först löpte Nea i tre veckor och hennes sista vecka så började Aylen att löpa. Inte fattar jag varför det skulle spela någon roll, men så är det, vi har inte fått leka på jättelänge. Så jag blev jätteglad och ville bara busa. men det fick jag inte, först skulle det rastas av. Sedan gick Wille in och jag strax efter, men Aylen väntade utanför en stund. Nu fick jag utställningskopplet på mig, det betydde utställningsträning, det visste jag.

Men vad förvånad jag blev när matte tog med mig UT i utställningskopplet. Utomhus gick vi fram och tillbaka förbi Aylen och jag försökte att nå henne för att busa, men lyckades inte alls.

Idag skulle vi visst träna utställnings med andra hundar som störningsmoment. Jag skulle tränas att ha hundar i rumpan på mig ! Aylen gick nämligen med sin matte stundom nästan i min rumpa, och stundom en bit bort. Det var allt lite jobbigt, men matte höll stadigt i kopplet och lät mig inte varken nosa eller stanna. Försökte jag stanna eller busa så gick matte bara på därför hade jag inte ngt annat val än att följa med, för utställningskopplet slaknade först när jag gick bredvid matte. Snabbt lärde jag mig det och till sist så kunde jag både passera Aylen, ha henne bakom mig och framför mig och i rumpan utan att bry mig särskilt. Speciellt som matte lockade på mig hela tiden med godis och en glad och uppmuntrande ton ! Det blev faktiskt riktigt skojigt då.

När matte tyckte det räckte så fick jag springa lös och busa en stund med Aylen innan vi gick in, det började regna lite mer än när vi gick ut, men jag brydde mig ju inte särskilt om det.

Väl inne igen så började vi busa som tokar, fast Wille var nog mer intresserad av att rida på Aylen, han hade rätt svårt att fatta att hon sa nej.

Men till sist så fick Aylen in en fullträff bet honom över nosen, och han lomade skamset därifrån, gnällandes. Han visste inte vad han skulle ta vägen riktigt. Jag fattade inte ens vad han höll på med. Varför ville han inte leka istället. Det är ju roligare. Efter en stund kom han med i leken han också, men flera var de gånger som man såg att andra tankar blockerade honom, men han höll sitt avstånd.


        


Efter en stund började lillhusse blåsa såpbubblor, dte tycker jag är både lite läskigt och roligt samtidigt. Aylen fångade några bubblor, men de smakade ju inget vidare så hon bara puttade på dem istället så de gick sönder. Det tyckte hon var skoj.


  

Av Hector - 16 augusti 2010 20:10

Vi har nyligen kommit in från en promenad jag, matte och Wille. Det var skönt ute nu. Mycket skönare än tidigare idag då var det så varmt.

Vi mötte några hundar, men inga som var roliga och som vi skulle leka med. Sedan såg jag grannens katt Gizmo och en duva som jag ville leka med. Men det var visst inte tillåtet.

När vi kom hem igen efter promenanden då blev det massor av bus för mig och Wille. Vi for runt mellan rummen och ut på balkongen och så runt igen en sväng. Vi hade jätteskojigt, men gissa om vi var trötta sedan. Oj ja, och törstiga. Efter den busrundan lade vi oss ner och slappade en stund.

Av Hector - 15 augusti 2010 14:00

Idag fick vi hoppa in i bilen en sväng och sedan bar det av iväg på nya äventyr. Jodå det är alltid ett äventyr att åka bil, man vet aldrig vart man hamnar. Idag stannade vi till hos våra kompisar Puffy och Caddy en stund, och där blev det både busa och bada av. Även Meya var där och hon ville bara leka, leka och leka ännu mer med oss, hon var nog värre än mig. Men kul är hon den tjejen.

Hon har förresten fått ett litet rosa knyte i sin familj nu. En lite människovalp vid namn Michaela. Visserligen var valpen lite skrynklig sådär men hon luktade väldigt gott. Jag ville pussa på henne med det fick jag inte, bara på foten. När vi först fick syn på henne då blev vi osäkra både jag och Hector. Men efter en stund vågade vi i alla fall gå fram och titta på henne, nosa och så småningom pussa henne.

Lite senare när matte fikat och sådant där som hon gör då och då så gick vi på en promenad tillsammans med Nathalie. Jag tog genast över kopplet och drog omkring på henne tills matte sa till henne att bromsa mig.

När hon började göra det var det inga problem för mig att färdas i hennes takt. Snarare tvärtom. På vägen hem till deras hus igen så stannde matte till vid ett vattendrag. Där fick jag bada om jag ville. Gissa om jag blev glad. Det var jättevarmt och skönt i vattnet och inte var det särskilt djupt heller.

Jag försökte flera gånger locka ner Wille i vattnet till bus, men ahn var ju lite fjompig sådär och "vågade" inte bada riktigt.


  


Men efter en stunds enträget bus med mig så hamnade även han i vattnet.


  


Nathalie, det är Michelas moster, fick hämta kameran för den hade matte lämnat i bilen. Under tiden badade jag en hel massa och simmade. 

Vi hittade en stor pinne att busa en stund med också. Det var skoj och med lite samarbete så kunde vi bogsera upp den.

Jodå bilderna de kommer här. Ha det gott vännerna !



     


        

Av Hector - 13 augusti 2010 13:15

Ja det kan man nog säga om idag för både matte och jag och Lillhusse är trötta. Vi kom i säng sent igår kväll och matte har sovit lite rastlöst i natt för hon har varit upp och tittat till lillhusse flera gånger under natten för att se så han inte hade ont efter gårdagen. Lillhusse ska ta det lugnt i några dagar sa läkaren och ingen cykling, inget spring och inga hopp. Om han fick ont skulle vi komma in igen. Men lillhusse verkar inte ha så ont just nu, och ibland glömmer han bort sig och springer inomhus, men matte påminner honom om inte hans ben hinner påminna honom före.

Matte, Wille och jag har varit ute på en liten kort promenad nyligen. Det var rätt skönt. Det blåser en hel del ute och det är alldeles lagom varmt.

Av Hector - 13 augusti 2010 01:45

Jajamensan, har ni hört talas om något sån't ?


  




Idag lärde jag mig vad det var, det var en kurs där matte skulle lära sig när jag ville ha godis.....och att jag gärna vill leka med de andra kompisarna och min leksak. Men matte måste visst lära sig att jag ska få göra det. För idag fick jag bara nosa på några av kompisarna jag träffade. Så snart jag ville leka, då lockade matte på mig och jag kände rätt ofta doften av köttbullar.


 


Sedan var där en tjej som hade en stor brun tik med sig. Den tjejen med hunden talade om saker för matte och alla andra mattar och hussar, och så gjorde mattar och hussar saker med oss.

Alltså måste det vara så att även andra mattar och hussar har svårt att förstå sin valpar och måste gå kurs. Vilken tur att den finns.

Den roligaste delen i vår kurs, det var när matte sprang iväg medan tjejen ("instruktören" med ett finare ord enligt matte) höll i mig.

Nedrans instruktör som inte förstod att släppa mig så jag fick springa efter matte. Efter en stund när jag nästan gett upp hoppet om att få springa till matte, DÅ släppte instruktören mig, och jisses vilken fart jag gav mig av i ! Hann nästan inte bromsa vid matte på det våta gräset !

När jag äntligen kom till matte då busade hon massor med mig och plockade fram min leksak och en massa godis ! Härliga köttbullar blandat med korv och annat smått och gott. Men mitt i en liten dragkamp mellan matte och mig om min leksak, då slutade matte leka och gick tillbaka till instruktören. Jag försökte få leka ännu mer, men det gick inte för sig. I alla fall inte förrän nästa gång när jag skulle springa till matte !

När jag kom fram så busade hon igen med mig och jag fick massor av godis. Men så plötsligt slutade hon busa igen. Vi gjorde samma sak några gånger till och jag var väldigt uppspelt när matte tydligen plötsligt förväntade sig att jag skulle sitta still och se på henne då och då. När alla andra valparna var mer intressanta ? Hur dum får man vara ?

När jag tröttnat på att sitta och kolla på alla andra, då tittade jag på matte och då fick jag godis ! Ja faktiskt ! Men snart glömde jag det och kollade på allt annat. Där borta var en hund som skällde, hon ville vara med och leka, ett par valpar sprang fram och tillbaka i en annan grupp mellan sina hussar eller mattar, någons pipleksak lät och lite längre bort kom en husse gående med en vuxen hund. Efter en stund tittade jag på matte för att se vad hon gjorde, DÅ fick jag godis igen !!!!!! Men så skällde hunden därborta, en valp kom nästan fram och hälsade på mig, några vuxna hundar busade därborta i en bana med tunnlar och annat skojigt.


  


Matte hördes inte av så jag måste ju kolla igen om hon var kvar ! DÅ fick jag godis igen !!! Nu började jag fundera lite, varför ger matte mig bara godis när jag ser på henne och inte på allt annat ??? Oj då där kom en vuxen hund i en väldans fart och hoppade över ett hinder, men nedrans mygga som bara ska stickas, nu ska jag äta upp dig ! Fick dig ! Men vad gjorde matte nu då ? Måste kolla igen, GODIS igen !

Alltså här börjar bli lite jobbigt............Jag tyckte matte skulle leka med mig istället, det är enklare och roligare !

Undrar om jag ska gräva en grop här kanske, vad ska jag annars hitta på ? Tittade på matte - och fick GODIS ! Nosade lite på marken för att kolla efter lämplig plats, kollade sedan in matte igen - OCH FICK GODIS !

Kollade in en människa som gick förbi en bit bort, kollade sen på matte igen - och fick GODIS ! Alltså här händer det lite roliga saker i alla fall. Kollade på matte igen och fick GODIS IGEN !

Reste på mig för att busa med en anna valp, men MÅSTE BARA kolla in matte först - och fick godis !


  


Tänkte gräva lite mer, men måste nog bara kolla in matte igen ! Jag fick GODIS !

Nu tittade jag på matte titt som tätt och varje gång fick jag godis !!!

Vilken tur att jag inte åt middag innan jag åkte hemifrån, för med allt det här godiset hade det bara blivit för mycket !men så plötsligt börjad ematte röra på sig och jag följde efter henne förstås, tittade på henne och fick godis ! Jajemen dte här går ju som smort, matte börjar lära sig att ge mig massor av godis ! Så här borde det vara jämnt ju. Men tänk att det ska till en kurs för att mattar och hussar ska förstå en sådan enkel sak som att jag VILL HA GODIS !


  


Kvällen fortsatte och ett tag till så var träningskvällen slut.  Husse, Wille och Lillhusse mötte oss.


Lillhusse var ledsen och han sa att han hade gjort sig illa på bilen. Den hade stått parkerad och börjat rulla för husse hade glömt lägga i handbromsen, så då ville Lillhusse stoppa den, men bilen rullade på honom så han gjorde sig illa på benet. Husse var orolig och Matte blev jätteorolig.

Det hade tydligen hänt precis när de skulle hämta mig och matte. Matte sa att vi måste till akuten direkt med lillhusse, även om hon inte trodde något var brutet, för lillhusse kunde stå och gå på benet utan problem, bortsett från att han hade ont då, så matte tyckte ändå att det skulle checkas av av en läkare redan ikväll. Så nu var klockan drygt 22, då bar det av till akuten.

Där fick vi vänta länge med matte i bilen tills husse och Lillhusse fått veta när läkaren skulle komma. Det skulle dröja en timme ungeföär, så då tyckte matte och husse att matte, jag och Wille skulle åka hem. Vi kunde vänta där och jag och Wille behövde få i oss lite middag. Väl hemma var klockan ungefär 23.30 sa matte. Så det blev en sen middag idag.

Runt 01-tiden ringde husse och sa att vi kunde komma och hämta dem.

Nu var lillhusse lite gladare. Matte hade gjort i ordning ett par smörgåsar och lite att dricka till lillhusse som hon tagit med sig när hon åkte för att hämta honom och husse. Det blev lillhusse jätteglad för, han var jättehungrig för det var ett tag sedan han åt middag. Nu är lillhusse hemma igen, utan några brutna ben eller så, men med en väldig svullnad på låret. Vi pussade på honom lite extra jag och Wille, för vi tyckte han behövde det !

Nu är klockan ungefär 02.00 och jag är jättetrött.

Av Hector - 12 augusti 2010 15:45

Jodå det fick vi idag ! Fast det var ju självvalt förstås. Matte hade nog bara tänkt sig en vanlig lugn promenad idag hon, men det gav vi henne inte alls....

Till en början skällde jag ut en svamp som lagt sig på rygg !

Förra gången jag gick här då såg den ut som svampar ska, men inte nu. Sedan försökte jag hinna ikapp en fågel medan Wille gick på toa, vilket inte gick så bra då !

Efter en stund gick vi vidare och då kom vi ut på en gräsmatta, och där fick både Wille och jag fnatt - busfnatt, så vi började jaga varandra och brottas en del. Men vi var tvugna att ha koppel på oss eftersom det var en stor bilväg bredvid den här gräsmattan. Lite trassligt blev det ju, men det gick ju bra bara vi fick busa !

Och busa det gjorde vi. Matte hade kameran med sig så några bilder blev det.



      


     

Av Hector - 11 augusti 2010 14:00

Idag fick jag ensam gå med matte på promenad. Det var skojigt för matte var på lite blandat bushumör. Hon hade en favvoleksak med sig till mig, och den fick jag busa med när jag lyssnade och såg på matte, oavsett vad vi mötte. Till en början var det väldigt svårt ska ni veta. Men eftersom min leksak låter så kom jag underfund med att för varje gång matte klämde den på magen så den lät, och jag tittade till på henne istället för på, vad det nu var vi mötte, då busade hon en stund med mig och leksaken.

Det var jätteskojigt för det blev rätt mycket bus under den promenaden ska ni veta. Då ska ni också veta att vi mötte 3 barn på varsin skatebord, och en på cykel, två katter, tre stora fåglar, två hundar, och en igelkotte.

Ni förstår kanske att jag var helt slut i huvudet efter en enda promenad...........

När vi kom hem igen var det rätt skönt att bara lägga sig ner och göra.........ingenting. Ja just det ingenting. Jag tror nog jag somnade en stund. För jag vaknade av att matte höll på med matburkarna. Lunchdags !


Av Hector - 10 augusti 2010 12:55

Idag när matte följde med på en promenad så hade hon kameran med sig ! Tur var väl det för jag hade rätt skoj under promenaden.

Först måste en ju göra allt det där nödvändiga, men sedan fick det bli lite annat också. En del spännande lukter t ex.

När vi var på väg hem efter promenaden så gick vi utmed en stor gräsmatta, och där fick jag syn på något spännande, en stor grå fågel som bara helt lugnt satt och såg på oss och ibland gick iväg en bit.


  


Honom ville jag smyga på och valla. Så jag hukade mig och så snart fågeln var på väg åt fel håll, dvs bort från mig, så ville jag springa efter. Tyvärr hindrade kopplet mig då. Men efter en stund så lät matte mig vara lös och då kunde jag smyga på fågeln och jag tror inte den såg mig, för när jag hoppade fram mot den flög den sin väg väldigt överraskad.


  




När den trodde jag var borta, eller tyckte jag var på behörigt avstånd så satte den sig på gräsmattan igen.

Men nu är det så här va att det finns rätt långt gräs där jag var, så jag hukade mig, kröp ut nära det korta gräset men kvar i det längre, smög sakta fram mot fågeln, och runt den.


  




Plötsligt upptäckte den att jag var precis bakom den och flög upp överraskad, men jag låg kvar den här gången tills han satte sig igen. Då fortsatte jag att smyga på den och jag var bakom den, så jag föste den sakta bit för bit fram mot matte som stod kvar i andra änden av ängen. Varje gång jag kom nära fågeln så flög den upp, men så snart den satte sig igen så smög jag upp bakom den så att den var mellan mig och matte hela tiden.

Matte hade skojigt åt mig, men hon tyckte jag var duktig. Till sist så flög fågeln iväg så långt bort att jag inte såg den alls. 

Då ropade matte på mig och så fick jag godis.


  


Nu fortsatte vi vår promenad en stund till innan vi gick hemåt. Väl hemma fick Wille komma ut och när han kom in igen så busade vi !


Den här melodin med Excusers hittade matte på webben :


 Fluffy Eared Puppy


Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards