Hectors egen Blogg

Alla inlägg den 5 september 2010

Av Hector - 5 september 2010 16:31

Nu har jag Aylen och Nea och Wille busat ett bra tag, så vi är helt slut. Jag var ju redan lite trött efter dagen hittills och desutom hade ju Aylen sovit över här i natt, så det var en lite trött Hector som nu tog en vilopaus från bus och stoj.

Men tills Nea och Aylen gick hem med sin matte och husse (eller fick skjuts av husse) så busade vi nästan hela tiden. men skoj hade vi.

Av Hector - 5 september 2010 13:45

Ja här avlöser de varandra tydligen.

Imorse vid halv åtta tiden väckte matte mig, Aylen och Wille. Vi skulle gå med henne ut på rastningspromenad. När vi kom in så fick vi frukost och det smakade bra. Vi var hungriga alla tre. Matte åt också lite frukost, men inte så värst mycket idag. Hon verkade lite nervös och rastlös tyckte jag. Undrar vad som är på gång idag, för alldeles säkert är det något.


Rätt snart fick jag svaret för matte stoppade in mig i bilen och så åkte vi iväg. Hon hade också packat ner mina saker som jag bara har med mig till utställningar.

Så småningom kom vi fram och jag blev nyfiken på vart vi var. Först trodde jag att vi var där valpkursen är, men det var helt fel såg jag sedan, vi var på ett helt annat ställe nu men även här var det många hundar, fast jag såg bara valpar. Den här gången var vi i Rimbo berättade matte, vi var på deras hembygdsgård, och snart såg jag att visst var det utställning på gång.

Matte och jag tog en promenad medan vi väntade, men lite konfunderad var jag för på utställningarna hittills har Aylens matte varit med, men inte idag. Idag skulle matte visa mig på egen hand tydligen då. Genast blev jag jättepeppad för matte brukar vara riktigt rolig när vi går någonstans i koppel bland en massa andra hundar. Jag började studsa och hoppa och bita i kopplet för nu ville jag ha fart på matte. Det funkade vi gick en bit bort från utställningsringen och busade en bra stund. Jätteskojigt !!!

Så småningom kom utställningskopplet på och jag visste att nu skulle jag röra mig ngt sånär snyggt i kopplet. Men vad svårt det var för jag var ju jätteladdad och hade svårt att springa framåt ordentligt. Så lite bus blev det allt i ringen. Både domaren och ringsekreteraren hade skojigt åt mig. Tills sist sa matte till mig, väldigt bestämt, att skärpa mig, så då gjorde jag det, ja i alla fall i några minuter.

Jag stod på ett bord idag med och domaren klämde och kände på mig och det kittlades lite så jag ville busa med henne, men det fick jag inte göra för matte. Men vadå charma domaren är väl det som gäller ! Eller ?

Domaren tyckte om mig för hon pratade en kort stund med mig innan hon bad matte lyfta ner mig på marken igen och springa lite till. Den här gången höll jag mig lite i ordning och sedan vara det klart. Hur det gick ?

Ja jag fick 1:a, HP och blev BIR valp och kom vidare till gruppfinalen. Där blev jag 6:e placerad av 8 stycken, allså BIG-6, strax efter  reserven.

Matte var jätteglad och nöjd och jag hade bara roligt !


Dagens domare hette Anna Lena Munkvall och kritiken löd som följer :


Maskulin hanvalp med härlig benstomme, stora välplacerade öron, utmärkte proportioner i huvudet, korrekt bett, välvinklad både fram och bak. Utmärkt päls, högt buren svans, rörö sig väl när han vill.


Efteråt fikade vi och då fick jag busa med en Australian Shepherd valp på 5,5 månad. Hon var jättesöt så jag flörtade in mig lite hos henne och vi hade jätteskoj. Sedan mötte vi en Golden retriver valp som gärna ville busa med mig, och eftersom han hade tillåtelse även av sin matte så lekte även vi en stund.

På vägen ner till bilen lite senare så mötte vi en fransk bulldog och en "skokrämshund" som matte kallade henne, en  bostonterrier alltså då. Dem busade jag bara lite med. Ja bostonterriern hälsade jag bara på för han blev lite skraj när "stora jag".

Men när vi hälsat så blev han modigare och jag var ju snäll. Sen åkte vi hem och på vägen hem hämtade vi upp Nea och hennes husse och matte.

Nu skulle det bli mera busa av !

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards