Hectors egen Blogg

Alla inlägg under juni 2010

Av Hector - 23 juni 2010 17:39

Nu har jag varit ute en kort sväng till med matte. Den här gången var det rätt lugnt på promenaden, ja bortsett från en duva som jag blev nyfiken på då förstås. Däremot i gräset fanns det en massa spännande dofter som jag bara måste studera närmare innan vi gick vidare. Så det var inte bara en gång som matte fick stanna för att jag skulle kolla alla lukterna. Men så småningom när vi inte kom så långt, bara någon meter i taget, så sa matte till att nu går vi och då följde jag med förstås. Stannade jag så gick matte vidare, och då var det inte ens tal om att stanna en gång till.

Matte hade kameran med sig och det blev en del bilder.



        


      




Lite senare i kväll lär ni få veta hur det gick med badandet !

Av Hector - 23 juni 2010 15:34

Idag tog matte ut mig på en skön eftermiddagspromenad. Det var nu alldeles lagom svalt ute och det fanns en massa spännande att upptäcka.

Vi mötte en Am Cocker flicka som var 6 år och hon skällde mest så våra mattar tyckte inte vi skulle hälsa. Sedan såg jag grannens barn bada i en pool och då blev jag lite nyfiken på vad det var. Men matte tillät mig inte att studera dem närmare än på ett behörigt avstånd. Dock sa deras mamma att jag fick komma närmare om vi ville, men matte ville inte, så vår promenad fortsatte.

Av Hector - 23 juni 2010 12:00

Jo det är hon allt. För idag hittade hon på någon ny lek för mig och Wille. Jag tror jag döper den till "Gömma Godissäcken". Det var nämligen så att när Lillhusse åkte iväg till stugan med farmor och farfar, då hade vi lite långtråkigt. Så matte kom på den här nya leken. Hon gömde godis i vår tomma hundmatssäck som låg på golvet, och tanken var ju att vi skulle krypa in i den, men lite tveksam till en början är jag allt mot sådana nymodigheter, men sen så vågade jag testa den. Det var inte alls så farligt för jag fick gott om plats i säcken, ja till och med så jag i viss mån kunde vända mig om och gå framlänges ut, om jag "knycklade ihop mig" lite extra mycket i vändningen. Fast matte ville helst inte att jag skulle vända mig om och krypa ut, hon tyckte jag skulle backa.

Matte gömde massor av godis i den säcken, och fyllde på vartefter, och Wille blev allt bra nyfiken han med. Men han vågade inte riktigt gå in i den till en början. Men sedan blev han modigare och provade, och upptäckte att det faktiskt var både gott och skojigt. Men då fick inte jag vara med för matte föste liksom undan mig för att ge Wille en juste chans att testa. Inte för att det gjorde så mycket, men jag fick i alla fall lov att vänta en stund innan jag kunde fortsätta hämta godiset i säcken.

Jag sprang in och ut i säcken som om jag aldrig gjort annat.



       


        


 


     

Av Hector - 22 juni 2010 23:15

Nyss vaknade jag och behövde gå på toa igen, så husse följde med mig ut en sväng, då var jag utan koppel och det gick jättebra, om man inte räknar med att jag försökte jaga en katt som retades lite förståss.

nu ska jag sussa !

Gonatt allihopa !

Av Hector - 22 juni 2010 21:15

Jodå det blev det idag. Husse tog med mig och Wille ut på näst sista rundan för ikväll, och då bar det av till en rasthage här i närheten. Där fick vi sedan springa och busa så mycket vi bara orkade, men till en början gick ju en massa energi åt till att nosa av ev andra besökare som varit här. Det tog ju sin lilla tid, för det måste göras grundligt. Men sedan ni då blev det springa av ! Wille först och jag efter. Efter en stund hamnade Wille på efterkälken och då var jag snabbt före honom och det satte fart på han, för han ville ju vara först förstås !!! Rätt snart var tungorna meterlånga på oss båda, men inte ville vi vara stilla för den skull, nähä då vi busade och jagade varandra och ibland var husse med på ett hörn han också. Det  var skoj.

Så småningom ville dock husse att vi skulle komma för att bege oss av hemåt, och inte var vi nödbedda precis för vi var så trötta så trötta. Mina stackars tassar var helt slut efter allt spring, men vad gjorde det när vi haft så skojigt ? Inte ett dugg. Vi släpade oss hemåt och husse var tvungen att gå sakta för vi orkade inte skynda oss. Väl hemma drack vi masor av vatten och det tog en lång lång stund innan jag kommit ner i puls, för jag hade ju farten uppe redan och ville helst fortsätta busa hemma med Wille, men det tyckte matte var dumt. Så hon öppnade balkongdörren på vid gavel och då gick både Wille och jag ut och lade oss på det svala balkonggolvet. Det var skönt. Rätt snart slumrade jag till.




  

Av Hector - 22 juni 2010 14:22

För hon är ledig idag och vi har varit ute på några promenader nu. Lillhusse vill bada idag, så vi får väl se om det blir så att vi tar en sväng till stranden och gör det. Jag har ju inte badat ute ännu, bara inomhus och då i vattenskålen. fast då var väl tanken mest att matte skulle fylla på vatten. Att jag sedan råkade stjälpa ut vattnet över golvet, ja då blev det ju bara lite vått om magen och tassarna.

Får se om det blir en lugna dag idag, just nu verkar det så för min del i alla fall.

Av Hector - 21 juni 2010 23:46

Nu har vi varit ut på dagens sista kvällsrunda. Nu återstår bara att sova och jag är jättetrött ! Natti Natti !


  

Av Hector - 21 juni 2010 19:30

Idag när husse kom hem från jobbet, då tog han med både mig och Wille ut på en busig kvällsrunda ! Vi gick till en av våra favoritängar och där fick Wille och jag springa lösa och busa, så mycket vi bara orkade. Och gissa om vi gjorde det då ! Det var jätteskoj, men när vi skulle springa och hämta med husse till leken också, då var han bara försvunnen !!!!!???? Vart i hela fridens dar hade han tagit i vägen ?? Vi sprang åt olika håll och letade, men så fångade Wille upp spåret efter husse och då blev det fart på oss. Rakt in i skogen bar det av. Det blev närapå kapplöpning mellan oss om vem som skulle komma först ! Wille vann, men jag var precis efter honom. Husse hade satt sig ner vid en gran och blev jätteglad när vi hittade honom. Undrar om han känt sig ensam och saknat oss jättemycket, för han var verkligen glad över att se oss. Vi busade och myste en stund tillsammans innan vi sedan promenerade ut från skogen och begav oss av hemåt.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards