Hectors egen Blogg

Alla inlägg under juni 2010

Av Hector - 6 juni 2010 13:00

På söndagen så var det utställning i Norrköping. Här fanns det en hel massa hundar av olika sort och storlek. En av dem var den här söta Cardigantjejen som matte blev jätteförtjust i sa hon.




Den här hanen var en av veteranerna. Han är 8 år gammal.


        


Här hittar ni några av de raser som var representerade i Norrköping. Några var helt nya raser och andra har funnits ett tag.


  




   


   


   


   



Här är den hund som blev bäst på hela utställningen. Det var en Australian Shepherd, rätt fin tyckte matte, men inte finare än mig och Wille naturligtvis.


  



Men den dagen här var jag hos Nea och Aylen, för jag är för ung för att följa med på utställning ännu. Men jag hade jätteskojigt ändå.

Det blev lite utställningsträning för min del av Neas matte som ska visa mig i Augusti, dels i Norrköping men också på Gotland. Det har matte bestämt. Då vankades det godis, och det var ju inte helt fel.

Men roligast var det att få busa med Nea och Aylen. Men på natten var jag lite ledsen, för jag saknade min familj och pep lite. Men då kom Nea och pussade lite tröstande på mig.

Av Hector - 5 juni 2010 11:30

Nästa studentfest var på lördagen. Den här gången var det en kille som vi skulle gratta. Hans mamma hade ordnat en massa mat, så det räckte gott och väl till oss med. Jag fick en alldeles egen buffé tallrik med allehanda godsaker på. På den fanns det lax, potatissallad, melon, tonfisk, köttfärspaj, kyckling, pasta och kycklingsallad. Det var jättegott, och jag hade nog orkat äta en portion till om jag fått en. Men se det fick jag inte.




Hela dagen och kvällen så satt vi hos matte eller husse och fick inte springa lösa, för här fanns dte en katt, och Wille säger att den är jätteläskig. Själv hann jag aldrig träffa den. För jag var så upptagen av annat.

Av Hector - 4 juni 2010 18:30

Idag var vi på studentfest. Här fanns en massa människor att pussa på och gosa med. Det var jättemysigt.


Här fanns det flera stycken nya kompisar också. För första gången träffade jag en stor tjej vid namn Meya. Hon är en blandis mellan rottweiler och schäfer och rätt busig kan man nog säga. Men hon är skojig. Wille han ville bara tala om för den här tjejen att jag var hans lillebror och det var hans uppgift att skydda mig från alltför tuffa tag. Men jag kan nog fixa det själv tyckte jag och lekte med henne en stund. Men ibland tyckte matte att hon blev för hårdhänt mot mig, så hon flyttade bort henne en bit från mig. Men inte var det så farligt inte.


Vi åt en massa gott där på festen också. Wille och jag fick en egen bit att dela på. Jag fick en stor bit av den smörgåstårtan, det var jättegott.




  


Sen fick jag också lite grillkorv, ja faktiskt 3 stycken.




  


Som grädde på moset så fick jag också en bit vanlig glasstårta och en kanelbulle. Efter den maten blev jag rätt mätt och sömnig, så då sov jag en bra stund. Ja i alla fall tills husse väckte mig för att vi skulle äta kvällsmat. Jo då den slank ner den med och efter den fick jag ytterligare en korv.

Vi tog ett par promenader också och det fanns massor av spännande lukter överallt.

När det så var dags för hemresa då var jag så trött, så jag lade mig på golvet i bilen och somnade. Jag sov som en stock tills husse väckte mig och sa att vi vara hemma. Då masade jag mig upp och gick i snigelfart in, alldeles nyvaken var jag ju och matte fick bära mig uppför trapporna. När vi kom hem möttes vi av vår granne som gav oss alla en stor bit tårta att dela på för hennes son hade också tagit studenten idag. Hon sa också att jag och Wille skulle få en lioten bit var, för vi är så himla söta tycker hon. Tala om gosiga grannar. Jag pussade henne lite från mattes famn jag. Då skrattade hon bara, och klappade mig en bra stund.


  

Bus · Gos · Gott · Kompisar · Promenad · Skojigt
Av Hector - 3 juni 2010 22:51

Husse och jag tog en kvällspromenad nu ikväll. Men den blev rätt kort för det regnade ute. Matte tyckte himlen var fin så hon passade på att följa med oss ut och ta kort på den innan det värsta regnet kom.






Sedan fortsatte husse och jag vår promenad på egen hand. Det var inte mycket folk eller hundar ute nu. Kanske för att de inte gillar regnet ? Men själv brydde jag mig inte särskilt mycket om det. När vi kom in igen efter promenaden så busade jag och Wille ett tag, tills matte sa att nu fick vi lugn ner oss, för nu var det sovdags - för alla.


  

Av Hector - 3 juni 2010 11:00

Matte gick för att hämta kaffe och då fick jag ett ryck och bara ville busa. Jag började först dra matte i byxbenet, men det fick jag inte. Jag provade igen när hon gick, men då fick jag bassning. Efter en stund vände jag mig till Wille istället och hängde honom i halskinnet. Han bara stod still och jag hade ett jättebra grepp, när Wille plötsligt vänder sig mot mig och biter mig i benet. Jag kom av mig och släppte taget i rena överraskningen. Men sedan tog jag med mig Wille i buset igen och nu sprang vi fort runt runt när vi jagade varandra. Wille sprang före och jag efter. Ibland tvärvände han och jag fick bromsa lite för att kunna vända snabbt. Här ruggigt snabb på vändningar alltså. Till sist orkade vi helt enkelt inte busa mer utan lade oss helt slut och somnande, båda två.


  

Av Hector - 3 juni 2010 10:15

Matte och jag tog en förmiddagspromenad och har precis kommit in från den nu. Det var skönt ute och jag hade en matte med mig idag som inte jäktade fram utan kunde vänta lite tills jag nosat färdigt på ALLA ställen jag ville nosa på.

Vi mötte en enda människa på promenanden, och han ville gärna hälsa på mig, och det är klart han fick. Jag gillar ju alla som vill hälsa. Sen gick vi vidare.

Jag försökte smita under ett par buskar för att söka skugga, men det fick jag inte för matte. Jag hittade en del maskrosor som jag ville äta men matte tyckte inte det var någon bra ide, så det var bara att spotta ut dem. Sedan provsmakade jag några kvistar från buskarna vi gick förbi, men de fick jag inte heller tugga på. Dumma matte. När vi så småningom kom hem igen, då busade jag en massa med Wille som var på riktigt bushumör idag, men först tog matte ut honom en sväng.

Av Hector - 2 juni 2010 14:30

Idag tog matte med mig och Wille på promenad samtidigt. Vi gick en rätt lång runda fast det var varmt ute. En härlig skogsstig där det luktade en massa spännande saker. Wille och jag busade som vanligt medan vi promenerade tills matte sa till oss att lugn ner oss. Då gick vi ordentligt, i alla fall för en stund. Ibland gick jag före Wille, och ibland tvärtom. Vid ett par tillfällen när Wille hade bråttom så bet han mig i svanse för att jag skulle skynda på lite.

När Wille nästa gång gick framför mig, då tog jag tag i hans svans och höll i. Sedan fick han liksom bogsera mig om han ville gå fortatre så hade han mig i släptåg, hängandes i svansen. Det gillade han inte alls utan vände sig flera gånger ojm för att liksom schasa bort mig från svanse sin. När jag till sist bestämde mig för att släppa svansen, då hade jag hittat en intressant doft som jag bara MÅSTE undersöka. Matte hon bara skrattade hon. Jag strosade runt och ville se vart doften var för något och avbröts när det plötsligt gjorde jätteont i mitt öra. Jag pep till ordentligt och tvärstannade. Mitt koppel hade trasslat in sig i en taggbuske och en tagg hade stuckit mig i örat. Det gjorde ont. Wille kom fram på en gång och pussade på mig och mitt öra, och då kändes det lite bättre. Matte hon satte sig ner och undersökte mitt öra och då kröp jag upp i hennes knä. Wille var där han med och ville pussa och trösta mig. När matte trasslat ut mig och örat kändes bättre då gick vi vidare.

Efter en stund var vi ute ur skogen och framme vid en lite äng. På den ängen var det härligt grönt gräs, och jag hade helst velat vara lös och fått springa omkring där utan koppel och busa. Men det fick jag inte, och inte Wille heller. Vi fortsatte över ängen och uppför en lång backe. Den var jättejobbig och jag blev trött fort och ville vila. Matte hade inget emot det så vi vilade en stund innan vi gick vidare. Dessutom var det lite skuggigt där så det kändes svalt och skönt. Sedan fortsatte vi hemåt, och väl hemma hade jag inte tid att vänta på att matte skulle ta av mig kopplet, jag var jättetörstig och Wille med tydligen, för matte fick fylla på våra vattenburkar två gånger. Nu är de inte så stora, men ändå.

Sedan var det en sovpaus som gällde. Inomhus, eller halvägs ut på balkongen, där var det ju svalt och skönt.


  

Av Hector - 2 juni 2010 13:00

Idag tyckte tydligen matte att vi gjort för lite nyttiga saker så hon gjorde en lite övning med både mig och Wille, fast vi var helt oförberedda så gick det jättebra.

Vi höll på att busa en massa med en av pipleksakerna medan matte åt frukost, trodde vi. Efter en stund så var det så tyst där ute så vi gjorde sällskap ut i köket för att se om ngt spännande hände. Jag hann inte mer än in i köket, så kände jag en intressant lukt, någonstans. Det luktade godis ! Matte satt som vanligt bara på stolen och läste och åt frukost. Jag satte ner nosen i golvet och började leta mig mot det där som luktade så gott. Wille var precis påväg att hälsa på matte, när han tvärstannade och satte enr nosen strax bredvid min vattenburk. Där hittade han ngt att äta. Jag tänkte precis gå dit jag med, när jag kände i nosen att jag var jättenära godiset. DÄR var det ! Jag slukade det fort som sjutton. Men doften fanns kvar så jag fortsatte elta i en väldans fart. DÄR var det en till, och en till. En till hittade jag men den var svåråtkomlig för den låg inbäddad i en handduk. Nosen min for som en dammsugare över golvet, och Wille och jag krockade nästan i ivern att leta godis ! Det var jätteskojigt !!!!

Strax därpå reste sig matte för hon hade ätit klart och gick in i vardagsrummet. Wille och jag var upptagna av att leta godis så vi brydde oss inte om att följa med ! Men efter en stund så förstod vi att godiset var slut, och gick in till matte. Då hindrades jag av en doft av godis igen, men vart var den ? Jag sniffade runt runt och letade, nedrans Wille hann före. Men fler godisdofter kom till min nos och där hittde jag en, och en till och ännu en. Jag är helt säker på att de inte fanns där när vi busade här inne, så hur hade de hamnat här nu ????

Matte ville tydligen hämta mer kaffe och reste sig därför och gick ut i köket. Wille följde efter. Han trodde visst att han skulle få godis av matte han. Men tji vad han bedrog sig. När han insåg det så kom han tillbaka till mig där jag hade fortsatt leta godis. Matte hämtade sitt kaffe och det dröjde en stund så jag gick ut och kollade vad hon höll på med, då satt hon vid köksbordet igen, och samtidigt som jag märkte det så kände jag mer godis lukt från mina tassar. När jag såg efter då fanns det godis där strax bredvid dem. Så var letandet igång igen. Sedan skulle jag hämta en av leksakerna, men glömde den snabbt för där luktade det också godis. AHA under tofsarna på leksaken låg de.

Men nu var det nog slut på godiset, för hur jag än sniffade så fanns där inget som tydde på att något godis var kvarglömt. Matte hon bara skrattade hon och satte sig sedan i soffan en stund.




  

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards