Hectors egen Blogg

Alla inlägg under juni 2010

Av Hector - 14 juni 2010 14:48

Idag fick jag följa med matte ut på promenad, trodde jag i alla fall. Men vi tog en längre promenad och så stannade vi vid en stor väg där det dånade förbi en massa bilar av alla slag. Lite skraj blev jag allt, men matte fanns ju där så hon och jag satte oss tillsammans att se på alla bilar, långtradare och annat som åkte förbi.

Medan vi satt där kom det en stor röd sak, det var en buss, som när den stannade, pös och hade sig. Då blev jag jätterädd och gömde mig hos matte. Hon lät mig sitta i knäet en stund medan hon pratade och klappade mig, sedan när jag vågade gå ner från henns knä ner på asfalten mot den där stora röda monstret för lite nyfiken blir man ju också, då fick jag godis av henne.

En stund senare kom det en till som stannade och pös när den stannade för att plocka upp några passagerare på vår hållplats. Men då blev jag bara lite rädd.

När jag ville se lite närmare på den, då uppmuntrade matte mig och så fick jag mer godis. Matte tyckte jag var jätteduktig. Den här bussens busschaufför ville hälsa på mig, så matte lyfte upp mig och gick mot den bussen, och chauffören blev jätteglad och tyckte jag var jättesöt. Jag pussade honom, och flera av passagerarna hörde matte också säga "Men vad söt". Sedan klev vi ju ner från bussen igen, för vi skulle inte åka med. Vi satte oss ner i gräset en stund till matte och jag. När nästa buss som kom stanande och pös, då brydde jag mig inte om den så mycket. Nu var jag mest nyfiken på alla bilar och långtradare och annat som kom och åkte förbi. Efter en stund kom det ännu en buss, och nu lyfte matte upp mig och bar mig ända fram och in på bussen, för tydligen skulle vi åka med den här bussen.

När vi satt oss på en ledig plats jag fick sitta i mattes knä, det tillät chauffören också för jag var så liten och matte hade förklarat för honom att det var första gången jag åkte buss. Han klappade mig lite och gav mig godis som han fått av matte. Jag viftade på svansen innan jag stoppade huvudet under mattes arm och lade mig ner. Skönt att matte var med. Rätt snart gick vi av bussen igen och då möttes jag av Nea och Aylens matte som skulle passa mig medan matte åkte till jobbet. Hon hade Nea med sig så jag blev jätteglad. Lite fundersam blev jag väl över att matte inte följde med oss, men jag var inte särskilt orolig, för jag kände ju både Nea och hennes matte nu. Vi brukar ha jätteskoj tillsammans, och jag har ju varit där några gånger nu.

Av Hector - 14 juni 2010 10:00

Idag  tyckte jag allt att husse sov alldeles för länge, ja matte med faktiskt. Jag försökte väcka framförallt husse, för jag ville gå upp nu och ut en sväng. Så jag började att pipa och gnälla och när inte det hjälpte så började vi busa Wille och jag, så det hördes. Då vaknade sömntutorna.

Först vaknade husse och fick ngt jättestressigt i ögonen, han hade försovit sig ! Jisses vilken fart han fick upp nu. Han klappade om och gosade en stund med både mig och Wille för att vi hade väckt honom ! Sedan tog han sig tid med en lite kortis promenad innan han åkte iväg till jobbet.

När husse väl kommit iväg, då vaknar också mellanhusse, som ha sommarlov nu. Lillhusse är redan i skolan och slutar i morgon, men så är han ledig så gott som hela augusti också.

Medan matte och mellanhusse satt och drack kaffe/åt frukost då började Wille och jag busa. Det var skojigt. Ute är det trist väder, det bara regnar,  så det lär inte bli några buspromenader idag inte. Bäst att roa sig å bra man kan därför.




  

Av Hector - 13 juni 2010 14:30

Nu har jag precis kommit in från en eftermiddagspromenad. Vi tog en sväng mot skogen idag husse och jag. Där fanns en hel massa spännande dofter lite överallt.

Vi såg en hund på avstånd, men hälsade inte på den.

Nu ska jag hjälpa lillhusse att städa en stund, för matte tycker hans rum är stökigt. Men Lillhusse tycker inte att jag ska ta hans leksaker. Fast han har en massa mjukdjur så får jag inte låna något av dem.

Husse är och handlar lite, så medan matte dammsuger så hjälper jag och Wille lillhusse att städa lite i hans rum. Några gånger tar jag ett par legobitar från lillhusse och bär ut dem från hans rum, men se det får jag inte, varken för matte eller lillhusse. När husse kommer hem igen är dammsugningen klar och lillhusses rum börjar se bättre ut.

Men vi fortsätter en stund till med städningen, för ännu är det inte helt klart.


Av Hector - 13 juni 2010 10:30

Idag var matte med mig på förmiddagspromenad. Vi tog en lite sväng förbi Lorden. Han var vaken och for upp med ett väldigt skällande när jag gick förbi.

Vi stod och såg på varandra en stund, men sedan gick vi vidare jag och matte, för idag fanns det annat intressant framför mig. Där gick nämligen en jättefin Borzoitjej. Hon bara liksom flöt fram. Visst hon var stor, men hon verkade vara snäll så jag fick gå fram och hälsa en kort stund på henne.

Hon nosade på mig och undrade lite vad jag var för en lite pys som dykt upp här, medan mattarna bytte ett par ord. Sedan gick Borzoitjejen och hennes matte vidare, men innan de gick så fick jag en puss av Borzoitjejen. Jag satte mig ner i ren förvåning och bara tittade på henne. Borzoitjejen såg efter mig några gånger tills vi inte såg varandra längre. Det tog en stund innan jag förstod att matte ville att vi skulle fortsätta vår promenad.

Men till sist så lyckades matte få mig att förstå att hon ville vi skulle gå vidare nu. Jag tittade efter Borzoitjejen och vi följde samma stig en lite bit, men sedan vek matte och jag av från den stigen och fortsatte på en annan.

Efter en stund var vi hemma igen, och Wille fick komma ut på promenad.

Av Hector - 13 juni 2010 08:45

Idag följde jag med husse och Wille på morgonpromenad. Vi tog en lite kortare runda så här innan frukost. En del intressanta dofter fanns det i gräset och jag stannade och checkade av några av dem, och Wille nosade av några andra.

När vi kom tillbaks hem då åt vi frukost. Det var jättegott, och jag var hungrig.

Av Hector - 12 juni 2010 22:30

Matte har varit ute på en kvällspromenad med mig och Wille och det var skönt ute nu. Det hade slutat regna och det var lite blåsigt bara, men inte så farligt. Wille och jag gick och nosade på gräsmattan när jag plötsligt noterade att det var ett gäng hundar en bit bort. Först tänkte jag skälla på dem, men sedan ändrade jag mig, för jag kände doften av leversnittar i gräset och nosen letade sig snabbt dit där det låg. Kikade upp igen på hundarna, bara för att notera att de var kvar, men ingen av oss, varken jag eller Wille eller någon av de andra hundarna sa någonting. Sedan återgick jag till att leta upp mer godis som vi hittat. Inte för att jag vet hur det hamnade där, och inte spelar det någon roll heller. Det viktigaste var att jag hittade dem alla, ja de som inte hann ätas upp av Wille först.

Efter en stund fortsatte vi vår promenad och när vi kom hem lade jag mig att sova en stund.

Av Hector - 12 juni 2010 19:00

Matte. Lillhusse och Husse är på middag ikväll. Så vi är ensamma hemma med Mellanhusse. Det är inte så ofta vi får vara bara med honom, men idag var det en sådan dag. Han tog med oss ut på några promenader, men det regnade så inte var det så långa promenader, men skönt att komma ut en sväng och busa lite var det ju allt. Dessutom blev det en massa bus och gos med honom, och det är så mysigt.

Av Hector - 11 juni 2010 22:06

Matte och jag har precis kommit in från vår kvällspromenad. Det var skönt ute och matte och jag tog en lagom lång promenad. Strax innan vi gick ut, hade Wille kommit in från sin kvällspromenad. Jag ville nosa och springa överallt, men dte var inte tillåtet. Tre gånger försökte jag stoppa in ett ekollon i munnen, men matte såg det varenda gång och sa "Spotta Ut". Hon lät bestämd så det var bäst att lyssna för då fick jag en levergodis istället. Den var ju mycket godare.

Jag testade en fimp också, även om det var länge sedan sist jag testade en, men den här gången lät matte nästan arg, så den fimpen åkte ut illa kvickt. Dumt försöka smyga. Vår promenad fortsatte och vi såg ett antal sniglar utmed vår promenad, ja ni vet sådan där slöa saker som jämt gömmer sig i sina hus när man kommer för nära.

När vi började gå hemåt så ville matte att jag endast skulle springa bredvid henne inte galoppera eller hoppa fram som jag brukar göra när jag har bråttom. Men vad jobbigt det var. Men matte uppmuntrade mig, och för varje sträcka jag sprang "fint" så fick jag godis. Rätt kul att se vad man får godis för att göra.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards