Hectors egen Blogg

Alla inlägg under september 2010

Av Hector - 25 september 2010 07:48

Oj tänker ni nog ! För så här tidigt brukar jag ju inte skriva, men idag har matte åkt tidigt till jobbet, så då blev det i alla fall ett Godmorgon - inlägg.

Idag ska vi på äventyr när matte kommer hem sa hon, för det är höstmarknad i grannbyn och vi ska kanske ta en sväbng dit och möta matte där efter jobbet.

Jag ska berätta mer sedan. Tjingelingvoffar så länge !

Av Hector - 24 september 2010 22:15

Ikväll kom Carrie och busade med oss. Jag blev jätteglad. Det var några dagar sedan jag fick busa med henne ordentligt, men nu var hon här.

Vi busade så mattorna for omkring. Runt runt sprang vi och så vände vi och sprang tillbaka. Till sist så tyckte husse och Carries matte att vi skulle gå ut och busa istället. Så det gjorde vi. Nattis (lillhusses och mellanhusses kusin) var med Carries matte också och henne var det länge sedan jag träffade. Hon luktade jättespännande av Meya doft. Så jag nosade av henne en hel del också. Det var skönt att komm ut en stund för det var så varmt fortfarande precis som det varit hela dagen fast klockan nu var efter 20.


  


Efter promenaden var vi något trötta, men efter att ha hämtat andan ett tag så var det dags för mera bus ! Vi hade jätteskojigt. Vid 22 tiden åkte Carrie hem och då var jag trött och somnade nästan på en gång vid mattes fötter.

Natti Natti !

Av Hector - 24 september 2010 14:48

Idag tog matte med oss på en skön promenad i dte härliga vädret. Det  vra varmt och vackert ute och vi strosade i lugn takt runt på en skön promenad. Vi mötte några hundar och såg några katter, men annars var det rätt tomt så här mitt på dagen. Jag busade lite med Wille, men han var mest intresserad av att nosa av vilka som gått förbi här tidigare. Vi gick genom en skog på härliga stigar. Det var så skönt, det tyckte även matte det märktes.

Vid ett par tillfällen busade vi ordentligt Wille och jag. Matte var också med lite.

Väl hemma svalkade vi oss med lite gott vatten och fick en leverpstejsmörgås. Inte dumt det inte.

Nu ska vi slappa lite bara. Ha dte gott kompisar !

Av Hector - 23 september 2010 18:00

Idag var det en skön dag ute. Matte tog med oss på en promenad en sväng och Wille och jag busade en del. Det blev ingen jättelång promenad, men den räckte till. Lite senare när husse kommit hem då tog matte och han en promenad med oss tillsammans. Det var skojigt för då gick vi lite längre och hittade en massa spännande dofter lite varstans.

Gizmo var ute och jag såg honom, men det gjorde inte Wille. Gizmo, grannens katt, gömde sig lite i en syrenbuske när vi gick förbi. Jag visste ju om det, och ville gärna fram till honom. Men matte tillät mig inte det. Vid det laget hade även Wille börjat fatta att det var en katt där i busken bredvid oss, men han fick inte heller gå fram till honom. Istället tog vi då busgrepp på varandra jag och Wille och busade en stund, med matte och husse hängande i resp koppel.

Nä då inte så farligt som det låter. Vi busade bara lite.

När vi kom in igen så fortsatte vi busa. Vi hade skoj må ni tro. Lite dragkamp är ju inte helt fel.



   


        


         

  

Av Hector - 22 september 2010 13:37

Japp idag gjorde jag ett stort misstag, det förstod jag.

Jag ville leka med Wille, men han ville inte så medan matte var och hämtade kaffe så passade jag på att norpa en av mina rosetter som jag fått i sommar. Den lade jag mig sedan att tugga på. Men se det var ett stort misstag, för matte lät väldigt arg när hon sa till mig och så tog hon rosetten ifrån mig. Sedan fick jag sitta ensam i köket tills matte behagade släppa ut mig.

Inne vid datbordet satt matte och Wille låg nedanför hennes fötter. Jag kände mig väldigt ensam och började gnälla lite. Ingen reaktion.

Så jag gick istället och lade mig på min filt som är i köket.

Efter en stund kom matte och släppte ut mig därifrån. Sedan satte sig matte ner och gosade med både mig och Wille en stund, och det är så mysigt. Jag kröp upp i hennes knä och Wille kom han med. Så där satt matte med två Cardigans i knäet och gosade med oss båda.

Vi satt så länge innan matte reste sig upp och tog ner våra koppel från hängaren.

Nu var det dags för en skön promenad i vackert höstväder. Det blev inte en jättelång promenad, men det var skönt ändå att få komma ut en stund.

Längre fram på eftermiddagen misstänker jag att det blir en ny promenad om vädret förblir vackert idag. Matte trivs ju ute den här tiden på året, det märks alltid när vi är ute.

Av Hector - 21 september 2010 18:30

Idag kom mellanhusse hem och tog med mig och Wille på en promenad. Strax efter kom husse och Lillhusse hem och då åt de middag och vi med. Men sedan då, sedan tog husse med sig Wille och åkte iväg. Jag hörde dem från balkongen. Nu var jag ensam hemma med husse och lillhusse, för matte jobbar.

Jag försökte få någona va dem att ta på mig kopplet och följa efter husse och Wille, men ingen av dem förstod något. Då föröskte jag få mellanhusse att ge mig mitt tuggben så jag åtminstone hade det, men han begrep ingenting fast jag gnällde och hade mig. Nåväl tänkte jag, då får jag roa mig själv och gick in till mattes sopkorg bredvid databordet. Kanske fanns där ngt spännande. Letade en stund och hitatde en tom papeprsrulle som jag hade sönder. Letade lite till, och hittade ett gammal papper som luktade mattes kaffe, och jag åt upp det. Rotade lite längre ner i papeprskorgen och där hittade jag en tom glasspinne och en pinne som en gång haft en klubba på sig. Dem började jag tugga sönder.

Nu hörde jag att mellanhusse kom, så jag gick och lade mig under vardagsrumsbordet och såg helt oskyldig ut. Han gick till sitt rum igen med sin kaffekopp och då passade jag på att kolla lite mer i papperskorgen om där fanns ngt mer spännande. Men matte är rätt noga med vad hon slänger däri så jag hittade inget annat intressant, varken bananskal som är en liten favorit, äppelskrott eller ngt annat ätbart och välsmakande. Då tog jag en sväng till badrummer, för dörren stod på glänt, och där hittade jag ännu en tom pappersrulle, som jag också tuggade sönder och lekte en stund med. Tänkte ta medmig toatrasan också, men ahnn inte för mellanhusse kom och sa till mig. Följde då med honom in i hans rumm och där gosade han en stund med mig, och dte var ju inte så dumt det, så jag stannade kvar där ett tag till.

Så småningom kommer husse och Wille hem och då ville jag busa med Wille för jag ahde haft rätt tråkigt. Men det ville inte han, in te alls. Han var trött och ville helst bara vara ifred. Försökte med husse, men nej då han var trött han med, och så skulle han natta lillhusse också som måste upp i skolan imorgon. Sedan tog han sig en kopp kaffe och satte sig en stund vid TVn.

Så småningom kom matte hemm och då blev jag jätteglad och ville busa med henne. Det fick jag. Äntligen någon som ville leka. Vi hade lite dragkamp om en av våra strumpor som vi fått till leksak. Sedan hade vi lite dragkamp med vår dragkampsleksak det var jätteskojigt och då passade det minsann för Wille att vara med och leka. Men han fick hålla sig undan för matte lekte med mig nu. Sedan tog hon en dragkampslekssak i vardera handen och hade dragkamp med oss båda samtidigt. Det var skojigt.

Efter en stund så satte hon sig ner och gosade en stund med oss. Det var mysigt.

Av Hector - 20 september 2010 18:30

Jo det blev det, fast det hade jag inte väntat mig att det skulle bli, och inte Wille heller misstänker jag !

Först tog ju matte med oss ut på en förmiddagspromenad. Men precis utanför dörren tvärstannade jag för jag hade fått syn på Diesel. Ja vi har busat en hel del när vi mötts ute på kvällspromenader. men nu kom han farande helt oväntat mot oss. Först höll matte oss båda i kort koppel så vi inte skulle hälsa, för hon letade nog efter hans husse. När hon hittat honom med blicken och fått tillåtelse att vi skulle busa då lättade hon i mitt koppel först. Vi busade en stund och Wille gnällde och ahde sig, för matte höll fortfarande honom i kort koppel så han inte skulle bråka. Men han had einte ens en tanke på det märkte hon snart för han började vifta som sjutton på svansen och ville vara med. Då släppte hon efter lite im kopplet. Men bara lite i taget, för eftersom Diesel är en chihuahua så är han väldigt liten jämfört med oss. men han var ju lös så när han tyckte Wille blev för busig då gick han, eller hoppade snarare, iväg lagom utom räckhåll för Willes koppels längd. Sedan kom han tillbaka och busade en stund till. Så hoppade han iväg en bit utom räckhåll igen. Jadå så höll han på att retas en bra stund. Efter ett tag så gick vi vidare. Det var skönt ute för solen sken och det var höstvackert och varmt. det blev en lite promenad.

När vi sedan vara på väg tillbaka, då såg jag hur Diesel försökte busa med en Dobermann, medan Lorden stod vid sin terass innanför staketet och såg på. Matte stannade och jag tror hon funderade på vilken väg hon skulle välja. Efter en stund valde hon att gå förbi Lorden. Jag och Wille ville ju absolut fram till Lorden och hälsa, men matte gav Wille ett ryck i kopplet när han började spänna upp sig och så när han såg på henne då lockade hon glatt på honom och gav honom godis. Jag hade ju också fokuserat på Lorden, men när matte lät sådär jätteglad då kunde en ju inte låta bli att lyssna. När hon dessutom bjöd på godis då reagerade jag direkt och vips vara jag bredvid henne och bortglömd var Lorden. Matte vände och gick tillbaka förbi Lorden en gång till. Hon klät jätteglad på rösten och ahde godis, och nu var dte abra att följa henne som gällde, och det gjorde vi. Vi sneglade dock mot Lorden när vi gick förbi honom, men vi drog inte dit. Så vände matte igen och än en gång gick vi förbi Lorden, den här gången hade vi båda ögonkontakt hela tiden med matte och hon blev så glad och tyckte vi var jätteduktiga. Massor av beröm och godis fick vi. Sen så fortsatte vi hemåt.

Väl hemma var både Wille och jag rätt trötta i huvudet så vi tog våra tuggben och lade oss i varsitt rum och tuggade på dem.

Efter en stund förstod jag att matte skulle gå iväg någonstans, för hon plockade fram våra leksaker som vi bara få ha vid de tillfällen då hon ska iväg. Hon försvann iväg, men blev inte borta så värst länge.

När hon kom tillbaka luktade hon jättespännand eav vår kompis Carrie, och lite annat. Men hur jag än kikade bakom henne, så såg jag inte Carrie alls. Gav upp och busade lite med matte istället. Då plötsliogt kommer Carrie in genom döreen, bara så där !!!! Vi hann inte ens tala om för matte att hon var påväg !

men gissa om dte blev busa av nu ! Ja jösses ! Vad skoj vi hade må ni tro.

Vi for runt i alla tillåtna rum och busade, medan matte bara satt och fikade med Carries matte i lugn och ro.

Efter en stund blev Wille lite påstridig och ville nog annat än bara busa med Carrie, men då blev hon förbannad må ni tro. Hon bara tvärvände och fräste till så ordentligt till Wille, så han lade sig ner direkt på rygg och såg ynklig ut. Hon lät honom ligga så en stund, men sedan reste han sig upp om än lite dämpat.

Men snart så lekte han och Carrie igen så då var allt frid och fröjd. Men en sak är säker Wille försökte inte en gång till. Till och med jag hade helt kommit av mig i leken när Carrie fräste ifrån så skarpt. Men vi lekte och hade jätteskojigt ett bra tag till innan Carrie måste åka hem.


    


     


Då tog matte istället en promenad med oss och sedan gav hon sig iväg till jobbet. Strax efter hon gått kom mellanhusse hem och tog en ny promenad med oss. Sedan dröjde det inte länge förrän även husse och lillhusse var hemma de med.

Av Hector - 19 september 2010 15:10

Nä faktiskt jättejobbigt !

Imorse tog husse med oss ut på morgonpromenad. Då givck vi förbi Lorden och han for upp skällande mot staketet. Lite överraskad blev jag, men sen ville jag fram och hälsa. Men tror du jag fick det då, nädå inte alls, jag skulle gå förbi honom !

Senare efter lunch då var det matte som tog med oss på promenad. Jag trodde det skulle bli en "vanlig" promenad, men det blev det definitivt inte alls. Vi tog en väg vi gick häromdagen, där bussen pös och jag blev lite skraj.

Nästan på en gång under vår promenad, mötte vi en hund som jag ville hälsa på. men det fick jag inte. Matte hon gick förbi den och fick nästan släpa oss förbi hunden vi mötte för både jag och Wille skulle absolut hälsa på den. Till sist tröttnade hon nog på vår motsträvighet för då sa hon skarpt till oss "Fot", jag förstod att hon menade det och försökte verkligen gå bredvid henne, men kunde inte låta bli att titta efter hunden.

En gång till sa matte "Fot" samtidigt som matte vände och bytte riktning och därmed hann jag inte med, och inte Wille heller, så det blev ett ryck i kopplet varpå vi direkt förstod att matte inte gillade det här beteendet hos någon av oss. Vi följde med henne och lite senare under vägen kom en katt springandes framför nosen nästan på oss. Jag ville efter den, men matte bytte riktning igen och jag fick följa med.

Snart kom vi fram till den vägen vi skulle gå över och jag hade redan börjat dra mig tillbaka i kopplet och saktat ner stegen, för det var här bussen hade pyst så väldigt förra gången och jag ville inte gå dit igen.

Wille han bara gick på han. Matte stannade till och busade en stund med mig på behörigt avstånd från vägen, och jag kunde inte låta bli att smittas av hennes "businviter". Wille försökte också busa, men matte busade mest med mig, och utan att jag märkte det så hade vi efter en stunds bus kommit närmare och närmare vägen där vi skulle gå över. Sedan stannade matte en bit från vägen och jag, som kände mig rätt uppiggad vid det här laget satte mig ner en stund bredvid henne. Där stannade vi länge och det blev grön gubbe flera gånger, men inte gick vi inte. Nänä vi stod där vi stod, en bit från promenadvägen bredvid den stora vägen. Vi såg hundar, människor och cyklar gå och åka förbi. Men vi fick inte hälsa på någon av dem. Försökte vi så sa matte bara "Nej". Matte fick säga till Wille några gånger innan han lyssnade. Han ville ju gå vidare han, jag hade inget emot att stanna kvar här en stund till jag. När så äntligen Wille satte sig ner och liksom "gav upp" sitt enträgna försök till att få matte att röra på sig, då stod vi kvar en stund till sedan fick vi godis av matte och hon talade om hur duktiga vi var.

Så gick vi då över vägen, och jag var inte särskilt bekymrad över det jag bara följde med. När vi gått en bit på andra sidan vägen kom vi till en hundhage och där fick vi springa och busa så mycket vi orkade jag och Wille.


    



       


Det var jätteskoj ! Vi jagade varandra och busade som bara den. Till sist var vi rätt trötta båda två. Vi tog en vilopaus och lade oss i gräset och svalkade av oss lite.


  


Men sedan kom nästa omgång av busfnatt över oss, så vi tog en sväng till av bus. Men rätt snart tog orken slut och både jag och Wille lade oss ner i varsin grop som vi grävt.


  


Ja de var  redan påbörjade av andra hundar tidigare, vi bara grävde bort deras doft och klädde den i vår doft istället. Matte passade på att filma oss lite också.


http://www.youtube.com/watch?v=IPDpX6vlIxo


Efter att vi vilat en bra stund så undrade matte om vi ville gå hem. Vi kom genast. Efter en kort promenad stannade vi till och fick dricka vatten på en mack vi passerade. Det var gott. Sedan fortsatte vi hemåt.

Visserligen piggnade Wille till lite efter vattnet, men han fick inte busa i kopplet för matte, utan skulle gå bredvid henne ordentligt. Efter en stunds promenad såg vi två hundar och lite senare en katt. Den ena hunden ville jag hälsa på, men se det fick jag inte för matte sa till mig och eftersom jag redan var så trött så orkade jag inte annat än återgå till att promenera vid sidan av henne och Wille, och då i slakt koppel. Matte tyckte vi var jätteduktiga. Vi fick både godis och en massa beröm.

Så småningom var vi hemma igen och gissa om det kändes skönt.

Sådant här är jag inte van vid så det blev en väldigt jobbig promenad det här.

Men vi drack vatten och sedan lade vi oss att sova en stund, båda två.

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards