Hectors egen Blogg

Alla inlägg under september 2010

Av Hector - 18 september 2010 14:00

Jo det kan man nog säga om idag ! Matte, jag och Wille tog oss en rätt skön promenad idag, men matte envisades med att vi skulle gå förbi några stora fula plakat som stod mitt i vår promenad väg. Jag gillade det inte alls jag och försökte på alla sätt att få henne på andra tankar. Jag skällde ut samtliga plakat för de var så hemska allihopa. Men inte brydde hon sig om det inte, nehej då. Hon bara stod där och lät mig hållas med skällandet. Plötsligt gick hon fram till ett av dem och studerade det närmare. Hon gick sedan runt det och var jätteintresserad av baksidan av det. Efter en stund blev en ju lite nyfiken då. Vad kunde finnas där bakom som var så himla intressant ?

Sedan tappade hon något nedanför plakatet när hon reste på sig, och böjde sig ner igen för att ta upp det, men jag var snabbare för hon hade tappat min korvbit där så då måste jag ju ta den. Wille hann få en han med.

Plötsligt gick vi då förbi de där plakaten och kom upp på en jättemysig stig bakom. Det var ju skojigt ju !

Vi fortsatte vår promenad och jag hade koll på matte ifall hon nu råkade tappa ngt mer ätbart !

Nu har vi varit hemma en stund och vi har busat matte, jag och Wille. Vi hade dragkamp och däremellan lite gos och kel. Först så hade matte dragkamp med Wille. Men när jag ville vara med jag med, då blev Wille skitsur på mig och fräste till åt mig så jag blev helpaff. Då tog matte två leksaker och hade faktiskt dragkamp med oss båda samtidigt. Jösses vad stark hon var, jag menar vi väger ju en del i alla fall. Men skojigt det var det !

Av Hector - 17 september 2010 18:30

Jo det har det varit. Nu jobbar ju matte som vanligt igen efter semestern och då är vi ensamma en stund tills husse kommer hem. För det mesta busar vi eller sover då. Det är rätt skönt det med.

Husse tog en promenad med oss och det var skönt ute. Men nu har det regnat. Snart är det dags att äta middag.

Tja allt är ju ungefär som det brukar här.

Av Hector - 15 september 2010 18:15

Matte har varit lite hängig ett tag, men jag tror hon har piggnat till lite nu så vi kan blogga ikapp lite.

Jodå bus blev det, för först busade vi en massa inomhus idag jag och Wille. Sedan tyckte nog matte att vi blev för vilda och tog med oss ut på en långpromenad. Vi kom till en hundhage där jag aldrig varit förut. Mne för att komma dit måste vi gå över en stor väg med massa trafik. Medan vi stod och väntade på att få komma över, så kom dte en stor jättelik buss som pös precis framför oss och jag lovar jag blev skitskraj ! Jag försökte springa iväg så långt det bara gick, men kopplet tillät inte det. Svansen åkte ner en bra bit, för det var läskigt vad den där bussen lät.

Då plötsligt började Wille och matte busa, och jag glömde bort det där läskiga saken och började brottas lite med Wille. Det fortsatte vi med en stund till tills vi fick gå över vägen.

Innan vi gick över vägen kom det en till buss, den pös lite den med, men just då var jag så upptagen av att leka, så jag brydde mig inte särskilt mycket. Väl över på andra sidan och i hundhagen så var dte jätteskönt att få busa och springa så mycket jag bara orkade. Det blev några varv. Matte hittade en pinne också som hon lekte med oss med och det var kul må ni tro.

När vi skulle fortsdätta hemåt så mötte vi mellanhusse som just kom från jobbet. Jag bara flög upp i hans knä och ville pussa och busa med honom. Det var skojigt att han kom så precis ju.

Väl hemma var vi allt lite törstiga både vi jyckar och matte.

Senare till middag så fick vi äta stekt fläsk med bruna bönor till vårt torrfoder. Det var jättegott och jag ville ha mer ! Men tyvärr, det fick jag inte.

Efter maten fick vi varsitt nytt tuggben, och även om jag var mätt så var det väldigt gott att få ett nytt tuggben att tugga på.

Av Hector - 14 september 2010 23:45

Ikväll fick jag och Wille följa med matte och husse ut på en skön sen kvällspromenad. Det hade nyss regnat så det var lite vått i gräset, men det var skönt ute.

Vi kom till en av våra favoritängar och där släpptes vi lösa och fick springa och busa, så mycket vi bara orkade. Det blev ett väldans rejsande på oss, tyckte både matte och husse. Men vad skönt dte var att bara få springa och springa så mycket en ville och släppa ut en hel massa överskottsenergi, som jag lyckats samla på mig. Matte var med och busade lite hon med. Plötsligt smet hon iväg i en väldig fart och efter for jag och Wille. Matte hade godis i fickan dte visste vi och det ville vi ha nu ! Så full fart efter matte, i så full fart så vi nästan tacklade omkull henne när hon försökte smita sin väg. När vi kom fick vi godis javisst fick vi det, sedan började vi busa igen en stund, tills vi var så treötta att vi gick fram till husse och matte, frivilligt, så att vi kunde bege oss av hemåt och dricka vatten och pusta.

Men vad jobbigt det var att gå hem. Det var egentligen inte särskilt långt, men jag var jättetrött i benne, så de ville helst att jag lade mig ner och vilade en stund, men det ville inte jag. För då kanske matte och husse gick iväg och jag blev tvungen att springa ikapp dem, och vem orkar det efter ett sprungit så mycket som vi gjort nu. Nä nä det var nog bäst att gå i samma takt som de andra så jag inte kom på efterkälken, fast ibland stannade jag och hämtade andan, med ursäkt att jag hittat en "väldigt intressant luktfläck".

Av Hector - 12 september 2010 22:15

Jajamensan. Jag, Wille och husse hämtade matte ikväll. Hon var jätteglad att vi var med, men hon var lite trött. Det är klart har man haft flera veckors semester och sedan jobbar flera dagar i ett sträck, då blir man nog trött. Jag var ju trött jag med, för det hade varit en hektiskt dag idag även för mig.

När vi kom hem tog matte med mig och Wille på en kvällspromenad. Det var skönt ute och hade nyss regnat. Plötsligt tvärstanande Wille framför mig, och strax efter pep han till. Nu blev ju jag nyfiken, vad hade han hittat där ?

Jag gick fram och nosade på dte där i gräset jag med, och pep till för i nosen fick jag ett vasst stick. Det gjorde ont. Nu började matte fundera på vad vi råkat på, men gissa kunde hon ju. Så här dags vara dte bara ett djur som är ute, och dte är mattes absuluta favoritdjur, ja näst efter oss förstås. Vi hade råkat på en igelkotte på kvällspromenad. Men den blev jätterädd säkert när två stora nosar kommer fram och ska nosa på den, så den hade burrat ihop sig och såg ut som en taggig boll. Mattes kamera kom fram fort som....och så blev det några bilder. Riktigt bra för att vara tagna när det är kolmörkt ute och på en plats där det inte finns gatlyktor. Jag förstår dock inte varför matte gillar dem, de sticks ju.


  

Av Hector - 12 september 2010 14:15

Idag åkte vi till Vallentuna och till en inofficiell utställning där. Jag hade matte, lillhusse, husse och Aylen och Neas matte med mig. Vi had eockså nea med oss. Inte för att hon skulle ställas ut, utan för att lillhusse så gärna ville ställa ut en hund han med så då skulle han få låna Nea och ställa ut henne i barn med hund som tydligen också ordnades där. Det var han jätteglad för.

När vi kom fram letade vi reda på en bra plats och sedan tog matte med mig på en rundtur medan husse och lillhusse fikade.

Där var en hel massa nya kompisar som jag ville leka med, men alla fick inte leka med mig för sina mattar och hussar. Men en schäfer valp och en shepherd valp fick jag leka med, just på den rundturen. Vi hade jätteskojigt, men mattes kamera var hos husse.


    



     


Så småningom var det dags för uppvisning då.

Aylens matte tog mig in i utställningsringen och jag tyckte det var jätteskoj och var väldigt peppad så jag hoppade och studsade omkring lite. Jag tror Aylens matte blev lite sur på mig, för hon fräste till åt mig, och då lugnade jag mig, för stunden i alla fall. Men vad gör man när man är så glad över ett äventyr så man inte kan hålla sig lugn för allt spännande pirr och bus i kroppen ? Jag tycker ju det här är jätteskoj, ja utom när Aylens matte blir sur på mig då. Det är alltid otrevligt. Jovisst jag kan springa fint, stå bra och röra mig rätt på tillsägelse, men inte idag !


    



   



        


Domaren studerade mig när jag lyfts upp på bordet, kände igenom mig och pratade med mig. Lite kittlades det, men jag föröskte stå stilla, även fast jag helst hade velat busa med domaren också. Sedan fick jag springa några vändor fram och tillbaka innan jag slutligen ställdes upp för bedömning och kritik.

Jag belönades med godis från Aylens matte samt två rosetter, en HP rosett och en BIR-valp rosett. Sedan sprang vi hoppamndes och busandes ut från ringen, eller i alla fall jag. När jag kom ut från ringen blev det bus, kramar och gos från både matte, husse och lillhusse, samt några pussar från Nea. Härligt.

Efter en kort stund skulle vi visst in i ringen igen, och denna gång för gruppbedömning av vallhundsgruppen. Vi var några valpar och jag kom som nummer 5 i gruppen i slutplaceringen, dvs BIG-5, det betyder visst att jag var reservvalp till BIS final, om nu ingen av de andra 4 före mig skulle kunna vara med, men vi inväntade inte den utan jag gick på promenad med husse, tog en fika med matte och lillhusse, och busade lite med Nea.

Så småningom var det lillhusses tur att visa Nea, och han tyckte det var jätteskoj.


  


När alla var klara så skjutsade vi matte till jobbet.

Husse lämnade också av Nea och hennes matte hos sig och sen åkte vi hem till Wille. Han blev jätteglad när vi kom och ville bara busa. Men då var jag rätt trött och ville helst sova en stund först. Det fick jag göra, även om Wille föröskte flörta till sig en lekstund med mig. Men när jag vilar klart, då blev det fart och som vi busade. Vi blev om möjligt ännu tröttare efteråt.

Av Hector - 12 september 2010 09:00

Jag var jättepeppad och hoppade och studsade omkring som en gummiboll, för jag visste vad som gällde när matte plockade fram utställningskopplet nu på morgonen, och jag blev så glad. Få se vad vi ska idag !

Av Hector - 11 september 2010 22:15

Nu har matte kommit hem igen. Vi var och hämtade henne vid hennes jobb. Hon hade en "godispåse" med till oss, men ännu har vi inte fått veta vad som finns i den. Men en kan ju gissa, en har ju en supernos !

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards