Hectors egen Blogg

Alla inlägg den 11 maj 2010

Av Hector - 11 maj 2010 20:00

....med Nea och Aylen blev av idag.

När matte först tog med mig ut så var jag rätt sömnig, för jag hade legat och sovit när hon väckte mig för att vi skulle ut. Så det första jag gör är att lägga mig pladask på mage i den svala rabatten runt hörnet hos oss.


  




Men där fick jag inte ligga särskilt länge, för matte lockade med mig ända ut till bilen. Den var lite läskig tyckte jag första gången, och jag har ju inte åkt speciellt mycket bil ännu. Dret här var bara tredje gångensedan jag kom hit, och fjärde gången totalt i mitt liv. Men så snart matte satte mig på golvet som var svalt och skönt så lade jag mig ner och sov en stund.

När vi stannade nästa gång så fick matte kllyfta ur mig ur bilen, för det var ju rätt högt till marken. Sedan tog vi en promenad på en annan gräsmatta än den hemma. Det fanns många spännande lukter här, så det tog ju en stund att ta sig över den. På vägen mötte vi en lite grå hund som verkade vara rätt snäll, men ändå lite läskig för mig som inte mött så många än. Jag skällde lite på honom innan jag försiktigt smög fram och som hastigast nosade snabbt på honom. han stod så stilla och had eingte emot det. han ville gärna nosa av mig också men då stoppade jag ner svansen mellan benen och drog mig lite undan.

Snart gick matte och jag vidare. Gräsmattan tog slut och vi stod vid en ytterdörr. När matte knackade på så började det en massa skällande där inne ifrån. Jag lyssnade nyfiket, så öppnandes dörren och jag mötte en människa som jag träffat en gång förut. Bakom henne stod det två andra hundar som jag aldrig träffat.

Matte hjälpte mig in och släppte lös mig i deras bostad. Det var jätteläskigt tyckte jag och försökte gömma mig hos matte. Men hon flyttade på sig en bit bort och då måste jag möta en av de två hundarna. Den andra höll dess husse i än så länge. Efter en stund kom dne andra också ner och nosade av mig. Jag lät dem göra det, fast jag tyckte det var urläskigt.



         


Men rätt snart kom jag på att jag kunde leka med dem och då blev det genast lite roligare. Vi busade friskt alla tre, men mest jag och Aylen. Nea kom ibland och var med, men annars så ville hon gärna gosa med min matte.


  


Så när första blygheten släppt så hade vi jätteskoj, och jag blev rätt kaxig tyckte matte, men vadå den där Aylren var ju också kaxig så det är klart jag måste visa min gräns också.



        


Vi busade länge och tog då och då en paus för att dricka eller pusta lite.

När vi så småningom skulle åka hem var jag jättetrött. Men när jag gick ut genom mina nya kompisars ytterdörr, då hade jag vuxit ytterligare i erfarenhet.

Av Hector - 11 maj 2010 15:15

Idag på eftermiddagen tog matte med mig och Wille till bilen. Det här var ju bara andra gången jag åkte bil, så lite läskigt var det allt. Men jag lade mig på giolvet för där kändes dte tryggast att ligga när bilen rörde sig.

Wille han satt i Lillhusses barnstol han och tittade ut genom förnstret. Han gillar att åka bil, dte märks ju på honom. Kanske jag vänjer mig så småningom jag med. När så matte stannde nästa gång, då kom vi ut i en helt ny miljö för mig. Vi var tydligen vid husses skola. Matte lät mig nosa omkring lite ocjh kissa först, sedan lyfte hon upp mig och bar mig in på skolgårdne för att se om vi kunde hitta Lillhusse. Efter en stund hittade vi honom där han spelade något som han sa hette"flaggboll". Jag och matte stod och tittade på en lång stund medan han spelade klart. Flera gånger kom dte fram andra småkilalr och tjejer och hälsade på mig. De tyckte jag var så söt och alla ville klappa och gosa med mig. En av dem frågade om Wille var min pappa, men det sa matte att han inte var, men vi var ändå väldigt lika. "Ja och lika söta också" sa en liten tjej vars lockiga hår jag busade lite med. Hon bara skrattade och tyckte jag var jättesöt.

Efter en stund gick matte och jag i förväg till bilen.

Så småningom var Lillhusse klar och kom till bilen han med. Då tog vi en liten promenad på en mysig äng utmed vägen hem.


  


Lillhusse höll i mitt koppel och var jätteglad för det. Matte hon höll i Wille hon som var väldigt upphetsad av alla spänannde dofter och sprang omkring som en liten toking i kopplet. Vi fick inte vara lösa här, för dte kunde komma bilar inte så långt bort, och dessutom kunde det ju dyka upp andra människor som vi inte fick hälsa på föra att de kanske var rädda eller allergiska sa matte när Lillhusse frågade. men dte var skoj att gå promenad i koppel också. Speciellt när Lillhusse eller Wille busade en del med mig.

Så småningom gick vi tillbaka till bilen och åkte hem igen. Nu var jag så trött så jag somnade nästan genast jag kom hem igen.


     

Av Hector - 11 maj 2010 13:15

Idag har matte bestämt burit ut mig en gång, när jag kissade på mig inne. Jag hann inte kissa klart inne så väl ut så kissade jag klart. Då blev matte jätteglad och berömde mig och busade med mig en lång stund. När jag ändå var ute passade jag på att baja också. Så var det också avklarat. 

Nu gick vi in och hämtade Wille sedan tog matte, jag och Wille en promenad. Plötsligt så hör jag ett jättgrovt skal och blir rädd. I ren reflex skäller jag ett par gånger jag med innan jag ens visste vad det var och vart det kom från.

När jag sedan undersökte saken så visade det sig att det var en av Willes STORA kompisar som skällde på oss när vi gick förbi hans trädgård. Han kallades visst Lorden. Jag tittade på honom där han stod, och han var jättestor, hur vågar Wille leka med honom. Min storebror måste vara väldigt modig tänkte jag så, och höll mig nära honom och matte när vi gick förbi. För säkerhets skull sa jag inget mer. Wille var väldigt motsträvig och ville inte gå ifrån sin kompis, han ville ju leka istället med honom, så matte fick skärpa till tonen för att han skulle lyssna bättre. Väl förbi så kom vi till en lite äng, och där släppte matte mig lös en stund så jag fick gå omkring och nosa lite här och var. Det var lite spännande. Efter en stund tog hon på kopplet igen och vi gick hemåt.

Av Hector - 11 maj 2010 11:15

Idag var det Mellanhusse som tog med oss på förmiddagspromenad. Det var rätt skojigt. Wille och jag busade en del. Vi träffade också på en liten hund, som Wille gärna ville hälsa på, men jag skällde mest ut den för han var större än jag. Jag hade ingen lust att hälsa alls.

När vi var på väg in och kom till vår trappa, så stannade jag som vanligt och väntade på att bäras uppför den, för den är rätt lång och trappstegen känns höga. Men mellanhusse han lyfte inte upp mig alls. Wille hade redan gett sig av uppför trapporna, medan mellanhusse hjälpte mig att ta ett steg i taget. Det gick sakta sakta, men det gick. Upp kom jag och väl uppe var jag jättestolt och tyckte jag hade vuxit minst ett par centimeter i alla fall. Jag ville prova en gång till men se det fick jag inte göra för Mellanhusse.

Väl hemma igen så drack jag ett par munnar vatten innan jag placerade mig sedan under mellanhusses stol, och somnade.

Av Hector - 11 maj 2010 08:30

I morse sov jag till 06.40 då matte väckte mig för att jag skulle gå ut på toa.

Jag satte mig ner och frös lite ute. Det var kallt jämfört med inomhus. Wille följde med han också. Men rätt snart kände jag att jag faktiskt behövde gå på toa, så då blev det gjort. Vi gjorde ingen direkt promenad, vi bara gick ut en kort sväng på gräsmattan. Wille tyckte det var urtrist, han vill ju helst promenera längre han, trots det skulle han absolut med ut, så matte lät honom komma med.

Vi 8 tiden åt vi frukost jag och Wille. Det var jättegott för jag var jättehungrig. Sedan blev det en kort efter- maten promenad.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Klockan är nu

Senaste inläggen

Bloggkompisar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Fler bloggande jyckar

Kategorier

Wille och Jag

Hemsidor


Ovido - Quiz & Flashcards